Disturbed heeft vandaag het nieuwe album ‘Divisive’ aangekondigd dat
18 november uitkomt. Naast dit nieuws, heeft de Amerikaanse band ook de single ‘Unstoppable’ gedeeld. Disturbed is afgelopen jaar de studio ingedoken om samen met producer Drew Fulk (Motionless In White, Lil Peep, Highly Suspect) te werken aan hun nieuwe, tien tracks tellende, album dat zal uitkomen met de titel ‘Divisive’. Opnieuw tilt de band hun sound naar een hoger niveau door hun muzikale chemie die alleen bereikt kan worden door jarenlang samen muziek te schrijven en te touren.

Disturbed kwam rond de eeuwwisseling in Chicago op en domineert inmiddels het hardrock genre. De band heeft record brekend succes behaald met de verkoop van meer dan 17 miljoen album, bijna acht miljard streams en uitverkochte shows over de hele wereld. Daarnaast zijn ze twee keer genomineerd geweest voor een GRAMMY Award en stonden ze vijf keer op#1 in de Billboard Top 200.

Nadat Donegan de eerste ideeën met de rest van de groep had gedeeld, gingen ze aan de slag. Drummer Mike Wengren heeft daar zijn sterkste en brutaalste ritme uit hun carrière aan toegevoegd en deze worden afgewisseld met de pittige bas van John Moyer. Baanbrekend aan deze release is dat voor de eerste keer in het bestaan van de band een featuring artiest te horen is op een van de tracks, namelijk de Amerikaanse zangeres Ann Wilson.

Zanger David Draiman over het album “Partisan tribal warfare has become a part of our regular existence nowadays. It’s one big battle of the cliques. The whole idea of the record is to be a wakeup call for everyone. Our society has become addicted to outrage. Music is the best cure for what ails us though. If only everyone reached out and used it. There’s no better environment to forget about all of this shit than live music. We can be together and realize we have more in common than not. Recognize what’s happening and let’s make a change for the better.”

Gitarist Dan Donegan voegt toe “Whatever it takes, we’ve got to pull it together. We’ve always tried to take negative topics and spin them in a positive light. From touring around the world, we’ve seen the power of music as the universal language to bring everyone together from all walks of life. We can still play songs to unite people, and it’s a pretty powerful feeling.”

 

Deel: