Vandaag brengt Benjamin Herman de single ‘Knife in the Water’ uit. Met deze release kondigt de saxofonist ook zijn nieuwe album ‘True Love’s Flame’ aan, waarop hij samenwerkt met zangeres Anna Serierse. Het album verschijnt op 4 november.

Benjamin Herman is een van de meest bekende en gerespecteerde saxofonisten van Nederland. Als gast artiest is hij te horen op meer dan 150 albums en als solo artiest en bandleider van New Cool Collective bracht hij meer dan 50 albums uit. Hij heeft samen gewerkt met een breed palet aan artiesten van straight ahead jazz tot hiphop en avant garde. Van Dr. John tot Paul Weller en van Han Bennink tot Rein de Graaff.

Voor zijn nieuwe album werkt Benjamin Herman samen met zangeres Anna Serierse. Serierse komt uit een familie van jazzmuzikanten (Benjamin deelde eerder het podium met haar vader en grootvader) en is een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse jazzscene. Het samenwerken met Nederlands zangtalent is een rode draad door de carrière van Benjamin Herman, eerder in zijn carrière nam hij al vocalisten als Ruben Hein, Wouter Hamel en Daniel von Piekartz onder zijn vleugels. Met die laatste maakte hij het bejubelde album ‘Trouble’ dat in 2016 verscheen.

Na zijn zonovergoten ode aan de Citroën SM op ‘Project S’ (2018) en zijn punk-jazz uitspattingen op Bughouse (2018) kiest Benjamin Herman op zijn nieuwe album ‘True Love’s Flame’ opnieuw voor een sterk thematische aanpak. Tijdens de opnames liet de saxofonist zich inspireren door films van iconische regisseurs als David Lynch en hun bijbehorende soundtracks. Het album varieert van meeslepende interpretaties van soundtracks tot experimentele instrumentale passages en vertolkingen van een aantal van Benjamins favoriete nummers.

Eerder verscheen al een eerste single ‘Time I Moved On’ een nieuwe versie van een klassieker van Georgie Fame en Alan Price, een optimistisch en melancholisch nummer over ontsnappen aan het drukke stadsleven. Het volledige album ‘True Love’s Flame’ verschijnt op 4 november, de tweede single ‘Knife in the Water’ is nu te beluisteren.

Deel: