Lara Taubman groeide op in de Appalachen en was als kinds al omringd door muziek. Desondanks besloot zij te gaan schilderen en werd zij conservator van kunst. Toch was muziek niet ver weg en een jaar of zes geleden groeide het idee om daar wat meer mee te gaan doen.

In de loop van de jaren verschenen de songs en begon het idee vorm te krijgen, wat uiteindelijk resulteerde in de cd ‘Revelation’, dat in 2020 is verschenen. De ideeën voor nummers bleven en geïnspireerd door de gospel van Mahalia Jackson ontstond zo langzamerhand het idee voor een nieuw album.

Dit album, getiteld ‘“Ol’ Kentucky Light’ is nu verschenen met daarop tien eigen nummers. En het resultaat mag er wezen. Wat stijl betreft bevindt Taubman zich ergens in het grijze gebied tussen folk, pop, jazz en gospel. Het album is geproduceerd door Steven Williams, ook te horen op drums, en Paul Frazier, die ook o.m. bas en mellotron speelt en als achtergrondzanger te horen is.

Vond ik op haar eerste album de zang nog wat te wensen overlaten, hier moet ik toegeven dat dit nu sterk verbeterd is. Vooral in de lage regionen is Taubman in staat om duidelijk gevoel en expressie in haar stem te leggen, de hoge tonen blijven m.i. een uitdaging, zoals te horen is in ‘Lamb To The Slaughter’, waar ze toch iets te kort komt. ‘Ol’ Kentucky Light’ is een mooi luisteralbum met prachtige nummers, die goed in elkaar zitten. Ook tekstueel is het album het zeker waard om beluisterd te worden. Bijzondere vermelding verdienen nummers als het jazzy ‘Silver Lining’ en het half-gezongen half-gesproken ‘Bird With A Broken Wing’. Prima album. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: