Made in Purple neemt de uitdaging aan om het magische album ‘Made in Japan’ van Deep Purple nieuw leven in te blazen. Met het grootste respect worden de songs, sounds en solo’s van ‘Made in Japan’ gepresenteerd in een opzwepende live performance. Live… ter plekke… zoals het gebeurde in 1972.

Een van de bekendste en best verkopende albums uit de geschiedenis is ‘Made in Japan’ van Deep Purple. Een legendarisch dubbel live album opgenomen tijdens drie uitverkochte shows in Osaka en Tokyo in de meest succesvolle bezetting (Gillan/Glover/Lord/Blackmore/Paice). De plaat werd opgenomen, geproduceerd (door Martin Birch) en uitgebracht in 1972.

Deze nummers werden toen uitgevoerd: ‘Highway Star’, ‘Child in Time’, ‘Smoke on the Water’, ‘The Mule’, ‘Strange Kind of Woman’, ‘Lazy’ en ‘Space Truckin’. In 1998 werd het album geremasterd en werden 3 (destijds gespeelde) toegiften toegevoegd: ‘Black Night’, ‘Speed King’ en ‘Lucille’. Dit album tilde Deep Purple naar de status van ultieme wereldwijde headline rockband en blijft na bijna 5 decennia de ultieme referentie voor elke hardrock- en metalband.

Geboeid en geïnspireerd door het hardrockvirus van de jaren ’70 gaan de muzikanten van Made in Purple met dit repertoire elk terug naar hun roots. Dit ambitieuze project wordt gedreven door een verlangen om de muzikale en technische uitdagingen te onderzoeken en de geest waarin het album is ontstaan te omarmen.

Vier doorgewinterde sessie- en live-muzikanten die het rockvirus doorgeven aan de volgende generaties aan de Conservatoria van Brussel en Gent, één jonger vocaal supertalent dat, net als Ian Gillan oorspronkelijk, de rol van Jezus vertolkte in de musical ‘Jesus Christ Superstar’: zij voerden het publiek terug naar het mythische live-meesterwerk van Deep Purple’s ‘Made in Japan’. Live… ter plekke… zoals het gebeurde in 1972.

De setlist was exact als het album. De toegift was, waar het publiek ook om riep, ‘Speedking’. Het was een mooie avond al had het voor het publiek veel langer mogen duren dan de anderhalf uur die het nu was. Maarrrr, dan had de band afgeweken van de oorspronkelijke uitdaging het wederom live brengen van Made in Japan. Ben je na dit optreden in de Groene Engel enthousiast geworden, de real thing staat op 10 oktober 2022 in de Ziggo Dome.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: