“MURI is een naam die verwijst naar Muriel Boulanger, en is tegelijkertijd Japans voor ‘onmogelijk, buitensporig’. Het gevoel voor taal sijpelt door alles in deze band.” Zo begon de tekst van ons interview met Muriel, de frontvrouwe van MURI, eind vorig jaar. Aanleiding was het nummer ‘Golven’, de eerste single en volgens Muriel de echte start van de band, én van de toekomstige EP.

Op 9 oktober is het dan eindelijk zo ver: MURI brengt de debuut-EP uit in de Minardschouwburg te Gent. Een mijlpaal voor het Gentse trio, dat naast Muriel Boulanger bestaat uit Eline Flintrop en Jonathan Callens. De EP heet ‘Omgeef me’, en bevat een gelijknamige titeltrack waarin de bekende psychiater Dirk De Wachter zijn muzikale opwachting maakt.

Maar voordat de hele EP wordt voorgesteld is er nu de laatste single: ‘Witte Rook’. De titel verwijst naar het gebrek aan “spiritualiteit” of zingeving in onze huidige samenleving. Op wat kunnen we steunen wanneer onze wereld op z’n kop staat? Het gaat over iemand niet loslaten, zelfs als het misschien beter zou zijn om dat wel te doen.

Het is weer een pakkend, eigenzinnig nummer dat je meeneemt in de gedachtewereld van MURI. Het zet je aan het denken. Dat is mooi, en ook heel knap. Wederom een mooie single, een goede opmaat naar de komende EP.

Deel: