Na een succesvolle editie in 2021 met o.a. S10 en Froukje keert PopMonument Festival eind november terug in Breda. In samenwerking met Poppodium Mezz presenteert PopMonument in diverse historische locaties in Breda een breed programma met muziek en kunst. De komende editie staat in het teken van Royal Roots; de koninklijke geschiedenis van de stad.

Een divers programma
De bezoeker mag een divers programma aan muziek en kunst verwachten. Pianist en componist Joep Beving maakt toegankelijke muziek voor complexe emoties en scoort hiermee miljoenen streams in de betere Spotify lijstjes. Aafke Romeijn heeft speciaal voor PopMonument een voorstelling gemaakt over genderdiversiteit en machtsverhoudingen. Indie rockband Klangstof presenteert hun nieuwste album ‘Godspeed to the Freaks’. Voor De Toegift is PopMonument Breda een thuiswedstrijd. De Bredase band met Zeeuwse roots is dit jaar onderdeel van Popronde en werd uitgeroepen tot één van de talenten van 3voor12.

In welke monumenten de optredens gaan plaatsvinden wordt later bekend. Festivaldirecteur Rik Peters: “We kunnen wel alvast verklappen dat Joep Beving in de Grote Kerk gaat spelen. Een mooiere plek is haast niet denkbaar.”

PopMonument wordt gehouden op zaterdag 26 november. Eerste bevestigingen: Joep Beving, Klangstof, De Toegift en Aafke Romeijn. Meer namen en de deelnemende monumenten volgen de komende tijd.

Deel: