Kraak en Smaak, ze waren de allereerste act die ooit speelde tijdens de opening van de Eci Cultuurfabriek. Vrijdag 9 september waren ze terug om het 10-jarig bestaan te vieren met hun gerenommeerde live show! En hoe…

Wie rond 20.30 uur de zaal van de popzaal van de ECI inliep, zag dat deze lekker vol begon te lopen. Voor wie niet bekend is met Kraak & Smaak viel het meteen op dat er een zeer gemengd publiek aanwezig was, in alle leeftijdscategorieën van jong tot oud. De zaal was gezellig en goed gevuld.

Na de inzet van de eerste nummers ging de show echt beginnen. De vocale blikvanger, Berenice van Leer kwam het podium op en zet in met het nummer ‘Squeeze Me’, een lekkere uptempo track. Het publiek kwam lekker los en binnen mum van tijd stond iedereen te jumpen, mooi om zo’n gemêleerd publiek dit te zien doen. Hierna volgden nog een aan mooie nummers van de band waaronder ‘Twilight’ en ‘Let’s go back’, hierin kwam de rol van de aanwezige DJ ten volle tot zijn recht. Nu begreep je ook waarom het publiek zo gemengd was.

Het hoogtepunt van de avond was de mooie vertaling van ‘I Feel Love’ waar de geweldige stem van Bernice volledig tot zijn recht kwam, man wat heeft die vrouw een geweldige stem. De avond werd vervolgt met nog een aantal nummers uit de collectie van Kraak & Smaak en tracks van hun laatste cd ‘Pleasure Centre’ uit 2019 waarin de muzikanten ook hun kunsten mochten laten zien en horen waaronder de basgitarist, keyboards en een geweldige solo van de drummer van de band.

Er volgden nog een aantal nummers uit de collectie van Kraak & Smaak en wat tracks van hun laatste cd ‘Pleasure Centre’ uit 2019 waarin de muzikanten ook hun kunsten mochten laten zien en horen waaronder de basgitarist, keyboards en een geweldige solo van de drummer van de band.

Men kreeg waar voor hetgeen waarvoor men was gekomen. Een concert van 75 minuten waar de bandleden zich volle bak hebben gegeven zonder pauze welke werd afgesloten met het lekkere nummer ‘Don’t Want This To Be Over’.

Een toegift mocht ook zeker niet ontbreken. Het publiek moest hier wel even op wachten gezien een afgebroken snaar van de gitarist het had begeven en moest worden vervangen. Met een knaller van het nummer I’ll Be Loving You’ werd deze avond kostelijk afgesloten. Na afloop nam de band de tijd voor merchandising, selfies en handtekeningen.

Al met al was het een prima avond met een goede vibe, gezellig publiek en goede muziek. De mix tussen de verschillende soorten genres was erg prettig, Jazz/Funk en electrical, lekker en afwisselend. De band is binnenkort ook te zien in de Melkweg in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: