Het is snel gegaan met Bywater Call. In 2017 is de band in Toronto, Canada opgericht door zangeres Meghan Parnell en gitarist Dave Barnes, die Bruce McCarthy (drums), Mike Meusel (bas) en Alan Zemaitis (toetsen) erbij betrokken. Een jaar later voegden Stephen Dyte (trompet) en Julian Nalli (tenorsax) zich bij het gezelschap. Zij wonnen de 2018 Toronto Blues Society Talent Search en eind 2019 verscheen hun titelloze debuutalbum, dat overal goed werd ontvangen.

Nu is hun tweede album uitgekomen met de titel ‘Remain’. Net als op hun debuut zijn alle elf nummers door de band zelf geschreven. Opvallend is de stem van Meghan Parnell. Het bereik is groot en deze is zo sterk en flexibel, dat zij kracht uitstraalt zonder schreeuwerig over te komen. De rest van de band zijn goed op elkaar ingespeelde muzikanten, die een stevig fundament vormen en een overtuigende mix van rock en soulblues neerzetten. Gitarist Barnes is een meester van de slidegitaar, en Dyte en Nalli zorgen als blazerssectie voor het soulvolle geluid.

Het album begint stevig met de rockende blues ‘Falls Away’ en de band geeft hiermee meteen hun visitekaartje af; de luisteraar hoort welke richting het op gaat. Van hetzelfde laken een pak zijn ‘Go Alone’ en ‘Left Behind’. Voor de nodige variatie en broodnodige adempauze zorgen ballads als ‘Lover Down Slow’ en ‘Fortune’. Een meer dan uitstekend album. Als ik jaarlijstjes zou bijhouden dan staat deze zeker in de hoogste regionen. (9/10) (Gypsy Soul Records)

Deel: