Het jaren ’90 evenement We Love The 90s vierde afgelopen zaterdag haar tiende verjaardag in Nijmegen. Om dit jubileum te vieren werd er flink uitgepakt met de grootste editie tot nu toe met een line-up om van te smullen.

De presentatie van deze editie van We Love The 90s lag in handen van de legendarische presentator Henny Huisman. Wie keek er in de jaren ’90 niet naar programma’s als ‘De Soundmixshow’, ‘Mini Playback Show’ en natuurlijk de ‘Surprise Show’? Met een flinke dosis aan goede grappen, rake opmerkingen en leuke anekdotes wist Henny het publiek goed te entertainen, waarbij het gezamenlijk zingen van ‘Met Z’n Allen’ de spreekwoordelijke kers op de taart was.

Aan Nijmegenaar Ronnie Ruysdael de eer om af te trappen op de Mainstage. De voormalig frontman van De Sjonnies en ‘De Koning van de Polonaise’ wist een zeer vermakelijke show neer te zetten. Al snel kwam er een polonaise op gang en zong het publiek mee met ‘De Bostella’ en ‘Dans Je De Hele Nacht Met Mij’. Ook bracht Ronnie Ruysdael nog een muzikale ode aan Nijmegen.

Daarna was het aan De Kast om de jaren 90 te laten herleven in het Goffertpark. In de originele bezetting wist De Kast de gevoelige snaar te raken bij hun fans, zo werden de klassiekers ‘Woorden Zonder Woorden’ en ‘Hart Van Mijn Gevoel’ luidkeels meegezongen. Syb kondigde aan dat er in het najaar een theatertournee door Nederland zal volgen om het 30-jarig jubileum van De Kast te vieren. De allergrootste hit ‘In Nije Dei’ werd tot het laatst bewaard en natuurlijk werd dit ook keihard door het publiek in Nijmegen meegezongen.

Voor wat heerlijke zomerse klanken zorgde The Sunclub. De formatie met danser en choreograaf Gregory Shaggy wist de voetjes al goed van de vloer te krijgen met hits als ‘Fiesta’ en de meezinger ‘Pump Up The Jam’. Met de zomerse knaller ‘Summer Jam’ was het feest compleet.

In de jaren ’90 was Nederland hofleverancier op het gebied van Eurodance acts, waaronder T-Spoon. Nog steeds is T-Spoon met Shamrock en Linda Estelle zeer populair en zijn ze graag geziene gasten op We Love The 90s. De hits ‘No Time To Waste’ en ‘Smiling’ gingen erin als koek en ook ‘Mercedes Benz’ werd hard meegezongen. Bij de afsluiter ‘Sex On The Beach’ ging het publiek heerlijk uit zijn dak en liet men zien de danspasjes nog niet vergeten te zijn.

Vooraan bij de Mainstage hadden zich al vroeg in de middag een groot aantal fans van 3T verzameld die de dranghekken mooi hadden versierd met nostalgische spandoeken van 3T en Michael Jackson. Een duidelijk teken dat TJ, Tarryl en Taj Jackson nog steeds zeer populair zijn. Goed gezind gaf 3T een fantastische show in Nijmegen met hun grote hits als ‘Anything’, ‘Why’ en ‘I Need You’, alles werd luidkeels door de uitzinnige fans meegezongen. Prachtig was de medley met meerdere nummers van hun oom Michael Jackson, waaronder ‘Human Nature’ en ‘Rock With You’. Meerdere rozen werden er omhoog gehouden in het publiek om hun liefde aan 3T te uiten, maar de fans gingen pas echt compleet uit hun plaat toen 3T een door hun gebruikte handdoek het publiek in gooide.

Liefhebbers van happy hardcore werden ook op hun wenken bediend in Nijmegen. Charly Lownoise gaf een zeer energieke dj-set weg op het hoofdpodium. Er werd volop gehakt en ook de danseressen waren een genot voor het oog. Naast natuurlijk de grootste hits ‘Stars’ en ‘Wonderful Days’ uit zijn Charly Lownoise & Mental Theo periode draaide Charly Lownoise ook solo tracks zoals ‘City Streets’.

In de Hakkuhtent was het aan Dune om de tent op zijn kop te zetten. Ook hier hadden zich vooraan de dranghekken een vaste club diehard fans verzameld en waren er meerdere Dune shirts en spandoeken te zien. De klassieker ‘Hardcore Vibes’ bracht de menigte in extase en met ‘Can’t Stop Raving’ werd er zelfs nog een schepje bovenop gedaan.

Mental Theo staat altijd garant voor een goed feestje, zo ook in Nijmegen. In de Hakkuhtent wist Theo zeer enthousiast de temperatuur nog meer te laten stijgen met een strakke show die nog net een tandje harder ging. Natuurlijk was er ook aandacht voor zijn succesvolle Charly Lownoise & Mental Theo periode in de set. Met mooie danseressen en veel confetti was Theo een zeer sterke afsluiter in de tent.

Op de Mainstage was het aan DJ Paul Elstak om We Love The 90s af te sluiten. Samen met MC Boogshe wist hij het publiek goed op te zwepen met strakke beats tijdens ‘Rainbow In The Sky’ en ‘Turbo’. Maar misschien nog het meest indrukwekkend was de zee van lampjes tijdens ‘Engeltje’, wat de set een emotionele twist gaf.

Deze tiende editie van We Love The 90s was er één voor in de boeken, met het optreden van 3T als absolute hoogtepunt. Het gevoel van samenhorigheid overheerste in Nijmegen en met een bomvolle line-up was het grootster dan ooit te voren. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar de volgende editie!

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: