Veertig jaar na het verschijnen van Michael Jackson’s ‘Thriller’ brengen Sony Music en de erven van Michael Jackson op 18 november een speciale dubbele uitgave van het wereldwijd best verkochte album aller tijden uit: ‘Michael Jackson Thriller 40’. Daarnaast zullen nog eens vijftien tot op heden alleen fysiek verkrijgbare Michael Jackson-tracks digitaal verschijnen.

De dubbele cd-set ‘Michael Jackson Thriller 40’ bevat het originele Thriller-album en een bonus-cd met tien zeldzame bonustracks en demo’s. De titels van de bonustracks worden van 6 september tot aan de release op 18 november één voor één onthuld. Tegelijk met de release van ‘Michael Jackson Thriller 40’ zullen op diverse streamingplatforms ook vijftien tracks van The King of Pop uitkomen, die tot op heden enkel beperkt fysiek verkrijgbaar waren.

Sinds de release op 30 november 1982 zijn er meer dan 110 miljoen Thriller-albums verkocht, waarvan naar schatting ruim 1 miljoen in Nederland. In 1983 stond ‘Thriller’ 26 weken op nummer één in Nederland. In totaal stond het meer dan 170 weken in de Nederlandse albumlijsten. Ook nu duikt ‘Thriller’ nog regelmatig op in de charts. ‘Thriller’ won 8 Grammy Awards.

Ter ere van het veertigjarig jubileum van ‘Thriller’ zullen in het najaar wereldwijd ook allerlei pop-up-evenementen en activaties plaatsvinden.

Deel: