Vandaag is het de verjaardag van de mede-oprichter en bassist Rinus Gerritsen van Golden Earring. Over deze Haagse band hoef ik weinig te vertellen, iedereen kent ze van hun grote hits waaronder ‘Just a little bit of peace in my heart’, ‘Radar Love’, ‘Another 45 miles’, ‘Weekend love’, ‘Twilight Zone’, ‘When the Lady Smiles’, en ‘Going to the run’.

Rinus Gerritsen’s records met Golden Earring

Opgericht op 2 september 1961 heeft de band meerdere unieke records in handen. 389 weken in de Nederlandse Top 40, 60 hits in de Single Top 100, en meer dan dertig gouden en platina albums. Golden Earring heeft de status als een van ‘s werelds oudste rockbands. De huidige bezetting, bestaande uit leadzanger/gitarist Barry Hay, gitarist/zang George Kooymans, basgitarist Rinus Gerritsen en drummer Cesar Zuiderwijk, is non-stop actief sinds 1970, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld.

Einde Golden Earring

Eind 2020 heeft gitarist/zanger George Kooymans aan de overige bandeleden van Golden Earring laten weten dat hij de diagnose ALS had gekregen niet meer kon optreden. Op 5 februari van dit jaar werd dit openbaar gemaakt. Barry Hay en Cesar Zuiderwijk gaven toen aan dat zij Kooymans niet wilden vervangen en dat Golden Earring vanaf dat moment niet meer bestaat.

Foto (c) Sander van den Berg / Maxazine

Deel: