Stilzitten is geen optie voor een drummer en al helemaal niet voor Ring Starr. Ondanks zijn respectabele leeftijd van tweeëntachtig jaar is de voormalige Beatle nog dag in, dag uit met muziek bezig. Dat resulteerde in 2021 al in zijn ‘Zoom In EP’ en de EP ‘Change The World’ en met de release van ‘EP3’ op 16 september voegt hij vier nieuwe nummers toe aan zijn discografie.

Met een opgewekte toon en luchtige melodieën weet Starr vanuit zijn Roccabella West thuisstudio wederom te verrassen met een mengeling van stijlen, variërend van reggae invloeden tot vleugjes country, rock en pop. “I am in my studio writing and recording every chance I get. It’s what I have always done and will continue to do, and releasing EPs more frequently allows me to continue to be creative and give each song a little more love,” aldus Ringo zelf.

Met behulp van enkele trouwe muzikale vrienden, waaronder Linda Perry, Steve Lukather en Joseph Williams wist Starr zijn positieve energie en boodschap van hoop en saamhorigheid in ieder nummer te verwerken. ‘EP3’ verschijnt zowel digitaal als op CD en als 10″ vinyl uitgave. Daarnaast wordt er een limited edition transparant blauwe cassette van uitgebracht op 18 november.

Deel: