Leftfield (oorspronkelijk bestaande uit Neil Barnes en Paul Daley) hebben hun eerste album aan in zeven jaar aangekondigd. ‘This Is What We Do’ verschijnt op 2 december en is het vierde studioalbum in de meer dan 30-jarige carrière van de baanbrekende Britse elektronische muziekgroep. Onder andere Grian Chatten (Fontaines D.C.) en poëet Lemn Sissay brengen gastbijdragen op de plaat.

De aankondiging van het nieuwe project wordt vergezeld door de track ‘PULSE’, die meteen de energie van het hele album bevat: “I wanted ‘Pulse’ to be the first statement from the new album. It felt strong. Dance floor. Human. Positive. And I love the bass. It’s Leftfield”, aldus Barnes.

Leftfield staat sinds de jaren negentig aan het front van de elektronische muziek en bracht sinds 1995 drie invloedrijke studioalbums uit. Tijdgenoten zijn onder andere The Chemical Brothers, Underworld, Fatboy Slim en The Prodigy. Hun debuut ‘Leftism’ (1995) met invloeden uit dub, trance, jungle en triphop, wordt beschouwd als één van de meest vooruitstrevende elektronische muziekalbums ooit.

TRACKLIST “PULSE”:

This Is What We Do
Full Way Round
Making A Difference
City of Synths
Pulse
Machines Like Me
Rapture 16
Heart and Soul
Accumulator
Come On
The Power of Listening

Deel: