Gojira! De enige echte Godzilla onder de metal artiesten! Het is een band die iedereen in de scene kent, het is een band die niet te missen valt. Het geluid, het licht, de energie maar vooral de fans! Woensdag en donderdag waren het twee warme avonden in 013, met tweemaal Gojira. En iedere avond was het raak. Het zweet liep van de ruggen, het bier stond koud en het was weer tijd voor een avond snoeiharde metal voor jong en oud!

Employed to Serve

Employed to Serve is Een kleine opkomende band uit Woking, Engeland. De band zette een knaller van een opening neer met nummers vol energie. Het publiek had bij elk nummer de metal horns in de lucht en headbangde mee met elk nummer. Ondanks de warmte bleef de zaal voller worden en werd er genoten van elke seconde. Het publiek was hierdoor al goed opgewarmd!

Alien Weaponry

Alien Weaponry kwam daarna, een keiharde metalband uit Nieuw Zeeland / Waipu. Een band geïnspireerd door de Maori. Vele nummers zijn ook geschreven in Maori. De zaal was inmiddels goed gevuld met mensen en fans die bekend zijn met deze geweldige band. Nummers werden vanuit de zaal meegezongen uit volle borst. De moshpits begonnen zich te vormen en de fans gingen los. Niets leek de bezoekers meer te stoppen!

Gojira

Toen was het zover, tijd voor Gojira. Tijd voor sterke teksten met keiharde gitaren en dubbele bass samen met geweldige lage gruntstem van de frontman Joe Duplantier. Maar dit was niet zomaar een avond. Dit was de eerste keer dat deze band als headliner van hun eigen tour op de mainstage stonden in de 013! De show begon met een timer geprojecteerd op een groot doek. 10,9,8: De fans begonnen te juichen van vreugde en enthousiasme. 3,2,1: Het doek viel en Gojira openede met het nummer ‘Born for One Thing’. En dat bewees de band ook direct.

De bandleden zaten vol met energie, alsof Gojira dagelijks op de mainstage van 013 staat. Een bomvol 013 begon mee te zingen met de eerste woorden en de circle pits begonnen zich te vormen. De gigantische lichtshow zorgde er ook voor dat er geen seconde te missen viel.

Gojira nam de fans mee door in een ongelofelijke show. De energie spatte er vanaf! Niet alleen met muziek maar ook met het licht en effecten rond te show. Onweer en flitsen gingen door de zaal. Rookkanonnen gingen af en schoten het publiek in. De rook in combinatie met de lichtshow zorgde voor een onvergetelijk aanzicht vanuit de hele zaal.

De band speelde zowel oude als nieuwe nummers en dat was goed te merken. Zo speelde de band ‘Love’, van het eerste album. Een keiharde old school knaller van inmiddels 21 jaar oud. Maar ook hier ging iedereen compleet uit zijn dak! Met zware riffs en harde drums bleef de band zorgen voor een keiharde metal show.

Elk nummer bleef het een geweldige performance. De lichteffecten waren tijdens de hele show om je vingers bij af te likken. De drums waren goed te voelen, het geluid was perfect in elk deel van de zaal en het leek ondanks de hitte een perfecte avond te zijn. En aan het einde van de show knalden er 2 grote confetti-kanonnen de zaal in om te sluiten met een knaller. Zoals van ouds ging iedereen uit zijn dak. Een show om nooit te vergeten!

Foto’s (c) Nick Taal

Gojira Setlist Poppodium 013, Tilburg, Netherlands 2022, Fortitude

Deel: