‘Last Night In The Bittersweet’, het vierde studioalbum van Paulo Nutini, is op nummer 1 binnengekomen in de Nederlandse album top 100. Hiermee heeft Paolo Nutini zijn allereerste nummer 1 album te pakken in Nederland. Ook behaalde de plaat de nummer 1 positie in de Vinyl Top 33.

Zowel het album als zijn optreden in De Helling ontvingen lovende recensies: “Paolo Nutini live én op plaat briljant”, “Het was het wachten meer dan waard”, “Paolo Nutini is terug, met zijn beste werk tot nu toe”, “Het laat horen waar Nutini het best in is: rock én soul”, aldus de pers.

Na zijn exclusieve optreden in de Helling vorige week keert Paolo Nutini op 8 en 9 oktober terug naar Nederland voor twee uitverkochte shows in Paradiso.

Over Paolo Nutini

Een overzicht maken van alles wat Paolo tot nu toe bereikt heeft, bevestigt Paolo Nutini’s status als een van de meest interessante succesverhalen uit de recente Britse muziekgeschiedenis. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk verzamelde de Ivor Novello-winnaar maar liefst 18 Platina certificeringen. Bovendien waren de albums Sunny Side Up en Caustic Love goed voor een nummer-één hit in zijn thuisland. Internationaal telt Nutini ruim 8 miljoen album sales én kan hij een indrukwekkende 1.5 miljard streams achter zijn naam noteren.

Deel: