The Offspring, vaak beschouwd als een van de beste punkrockbands aller tijden, heeft hun reputatie opgebouwd met hun onmiskenbare geluid en hun sociale commentaar. Ze bereikten voor het eerst wereldwijd succes met de release van het album ‘Smash’ waarvan meer dan 11 miljoen exemplaren werden verkocht en meerdere keren de platina status behaalde. Na dit album bleven ze hit na hit uitbrengen en brachten ze punkrock meer en meer naar een mainstream niveau.

Gedurende hun carrière hebben ze meer dan 40 miljoen albums verkocht, hebben ze in arena’s getourd en een wereldwijde fanbase opgebouwd. ‘Let the Bad Times Roll’ is het tiende studioalbum van de band en het derde album dat geproduceerd werd door de legendarische Bob Rock. Trouw aan de onverschilligheid die aan de basis ligt van punkrockmuziek, heeft bandlid en tekstschrijver Dexter Holland gekeken naar wat er leeft in de maatschappij en kozen ze ervoor om het album te vullen met actueel materiaal.

“Dit album is waarschijnlijk het meest heilzame wat we hebben gedaan,” aldus Holland. “De boodschappen zijn misschien donker, maar wat overblijft is dat communicatie belangrijk is, het verwerken van gevoelens belangrijk is en bovenal dat het hebben van hoop belangrijk is.”

Punkrock royalty The Offspring kondigt aan dat ze op zaterdag 20 mei 2023 in AFAS Live in Amsterdam spelen ter ondersteuning van hun gelijknamige album ‘Let the Bad Times Roll’ dat vorig jaar uitkwam.

Deel: