Met zijn nummer ‘Power Over Me’, afkomstig van zijn debuutalbum ‘Without Fear’ uit 2019, gaf de Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy op klinkende wijze zijn visitekaartje af. Een ijzersterk nummer, gezongen met een dito stem. En ook met ‘Better Days’ wist de uit Dublin afkomstige Kennedy horen als liedjesschrijver heel wat in zijn mars te hebben.

Hij liet zich niet afremmen door de tegenslagen van corona, maar ging overtuigend door met het schrijven van nieuw materiaal, waarvan je nu ook ‘Dreamer’ kunt beluisteren. Een voorproefje van wat hij in petto heeft voor zijn tweede album, ‘Sonder’ geheten, dat is aangekondigd voor 23 september. Naast de singlerelease en albumaankondiging heeft Kennedy ook een akoestische versie van het nummer online gezet.

‘Sonder’ staat voor het besef dat iedereen die je pad kruist een compleet eigen bestaan leidt, even complex en levendig als dat van jou. Daarover zegt Kennedy zelf het volgende: “The meaning behind ‘Sonder’ has resonated with me so much for years. I exist in an industry where we’re encouraged to constantly only think about ourselves and I find that exhausting and uninspiring. I want to learn about you. Let us share all of our triumphs, all of our troubles. Let this music belong to all of us, to find our own stories and our own solace within it.”

Deel: