Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Dandy Warhols @ Melkweg.

Concerttip vrijdag 24 juni: The Dandy Warhols @ Melkweg

De alternatieve rockband The Dandy Warhols komt naar de Melkweg. Verantwoordelijk voor ‘Bohemian Like You’ maakte deze Amerikaanse band één van de bekendste en meest catchy hits uit het alternatieve genre. Maar – en de fans weten dit allang – deze groep heeft méér te bieden heeft dan die ene song waar Vodafone en Fifa mee aan de haal gingen.

Met wel 10 albums op hun C.V. varieert het Dandy Warhols-geluid van uitgesponnen psychedelische gitaarsongs naar kortere popgeoriënteerde liedjes: alsof The Kinks, The Who en The Velvet Underground zijn opgestaan in the 90’s. Blijvend is in ieder geval het speelse en relaxte karakter, waar je – mede dankzij die karakteristieke, lijzige zang van zanger Courtney Taylor Taylor – altijd op kunt rekenen.

Deel: