In 2019 veranderde het Retro Pop Festival in Hello Festival vooral om zo een bredere programmering te kunnen bieden. De eerste editie van het Hello Festival was echter niet het grote succes waar de organisatie op het gehoopt. Nu, na twee jaar geen editie, kwam het Hello Festival met een aantal noodzakelijke veranderingen. Het festival ging van twee dagen terug naar één dag en er zouden minder acts spelen op de zaterdag. Ook voor een echte grote headliner, zoals Lenny Kravitz in 2019, was er dit jaar geen geld. Hierdoor staat het festival op een kruispunt: gaan we terug naar het kleine festival zoals Retro Pop ooit begon (een gezellig familiefestival voor muziekliefhebbers uit de omgeving) of gaan we volgend jaar toch weer proberen om een grote acts naar Emmen te krijgen om zo toch mee te kunnen doen met de grote festivals van Nederland (en Emmen op die manier een beetje op de kaart te zetten).

Ondanks de naamsverandering domineren de retro acts de line-up van het Hello Festival: Al McKay’s Earth Wind & Fire, Dolly Dots, Europe en punker Marky Ramone. Daarbij was het fantastisch festival weer dus alles voor een zeer geslaagde festivaldag was aanwezig. Dilana Smith mocht de dag aftrappen op het hoofdpodium en verraste iedereen met een fantastisch optreden. Het lukte Dilana meteen vanaf het begin om het publiek mee te krijgen en al snel stond iedereen te dansen en mee te zingen. Een heerlijk begin van de dag.

De dag zou echter nog beter worden want Al McKay was de volgende die het hoofd podium mocht beklimmen. De 74 jarige oud gitarist van Earth Wind & Fire gaf met zijn enorme band een fantastisch optreden. Al begon het optreden een beetje later door technische problemen. Hierdoor moest het optreden ingekort worden maar dat mocht de pret niet drukken.

De Engelse band OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) kwam als derde het hoofdpodium op en wist binnen een paar minuten de tent volledig op zijn kop te zetten. Bij Andy McCluskey liep het zweet na één nummer al van zijn hoofd. Dit hield hem echter niet tegen om een zeer energiek optreden te geven.

Voor de vijf dames van de Dolly Dots was het de laatste keer dat ze zouden optreden in Emmen, eerder dit jaar speelden ze al in het Atlas Theater maar hun optreden op het Hello Festival zal voor hun het laatste optreden zijn in Emmen. Er waren duidelijk veel mensen speciaal voor dit optreden naar de grote Rietplas gekomen want al lang voor het optreden stond de tent bij het hoofdpodium volledig vol. De Dolly Dots stelden niet teleur en al snel was het één groot meezing feest.

Na hun optreden werd het duidelijk rustiger op het terrein maar de rock fans kregen eindelijk waar ze voor gekomen waren: de Zweedse band Europe. Europe speelde een set van vijf kwartier waarin verschillende grote hits voorbij kwamen en bewees nog steeds een enorme goede show te kunnen neerzetten. Frontman Joey Tempest liet vanaf het begin merken dat hij blij was met het zeer enthousiaste publiek en liep het hele optreden met een grote glimlach op zijn gezicht. Ook het publiek had massaal een grote glimlach op hun gezicht, want Europe klapte als vanouds. Terecht een waardige afsluiter van een zeer leuke festivaldag.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: