Zangeres Markey Blue en gitarist Ric Latina waren al jarenlang bezig met een eigen carrière toen zij elkaar in 2010 tegenkwamen. De uit Hemet, Californië afkomstige Jeannette Markey als Las Vegas showgirl, die heeft samengewerkt met artiesten uiteenlopend van Frank Sinatra en Bob Hope tot Candye Kane, Taj Mahal en Anson Funderburgh.

Ric Latina komt van de andere kant van het land, namelijk Coventry, Rhode Island en is beïnvloed door onder meer B.B. King, Larry Carlton en Robben Ford. Hun ontmoeting leidde tot een samenwerkingsproject, een handvol cd’s, nominaties en prijzen en… o ja, een huwelijk.

Onlangs verscheen van het echtpaar het album ‘Jumpin’ The Broom’, een metafoor voor in het huwelijk treden, met tien door Markey en Latina zelfgeschreven nummers. Begeleid worden zij door toetsenist Shannon Wickline, sax- en fluitspeler Chris West, bassist Randy Coleman en percussionist Dave Northrup met als gasten Mark T. Jordan (toetsen) en Dana Robbins (saxofoon).

Het in Nashville woonachtige stel laat op dit album duidelijk hun liefde voor de Memphis blues en soul horen. Het begint met ‘Bad For Real’, een fraai bluesnummer en laveert door alle variaties van de Memphis-sound tot aan de ballad ‘Where Are You”, waarmee het album wordt afgesloten.

Andere nummers die wat mij betreft een extra vermelding verdienen zijn het door de blazers opgestuwde ‘When It’s Blue’, de ballad ‘Lowdown Voodoo Woman’ en het latin-achtige ‘Right Kind Of Woman’ met een extra saxsolo van Dana Robbins. Prima album met lekker swingende Memphis blues. (7,5/10) (SoulOSound Records)

Deel: