Zanger Chris Eckman, voormalig frontman van The Walkabouts, stond afgelopen dinsdag in de kleine zaal van Merleyn in Nijmegen. Voorprogramma Niko Novak, een vriend van Chris Eckman, afkomstig uit Lubljana, maar momenteel opererend vanuit Berlijn, speelde donkere nummers alleen met een basgitaar als begeleiding. Een rustige opwarmer voor de zanger/gitarist.

De kleine zaal van Merleyn in Nijmegen was half gevuld op het moment dat zanger/gitarist Chris Eckman de zaal betrad. De oud frontman van The Walkabouts heeft met zijn voormalige band aardig wat successen geboekt met een flink aantal zeer goed ontvangen albums tussen 1988 en 2011.

Chris Eckman is oorspronkelijk uit Seattle, maar al jaren woonachtig in Slovenië, alwaar hij zijn label Glitterhouse records runt, diverse projecten produceert en soundtracks componeert. Hij was helemaal in zijn eentje en kwam ook zelf het podium op voor de laatste voorbereidingen zoals wat papieren, gitaar en zijn kruk goed te zetten. Een selfmade artiest met passie voor zijn muziek.

De set van Chris begon met een slok whiskey en een mooie uitvoering van de Walkabouts klassieker ‘The Stopping-Off Place’, gevolgd door twee nummers van zijn laatste corona-album ‘Where the spirit Rests’. Chris nam alle tijd om met zijn gitaar de sfeer van de nummers uit de diepen met mooi spel. Dit verdeeld over 11 nummers in zo’n vijf kwartier.

Chris sloot zijn set a met twee covers van Jonathan Richman en een recent nummer van ‘Big Thief’. Een numer dat, naar eigen zeggen, een primeur was voor Nijmegen, aangezien hij het nog nooit eerder had gespeeld. Het was een mooie afsluiting van een mooi intiem concert, passend bij Merleyn.

Foto’s (c) Jan Hoekstra

Chris Eckman Setlist Merleyn, Nijmegen, Netherlands 2022

Deel: