Na zijn debuutalbum in 2002 heeft Kenneth Brian een loyale fanschare weten op te bouwen door zijn sterke capaciteiten als schrijver van fraaie teksten, die hij verpakt in een jasje van Southern Rock-, blues- en moderne countrymuziek. Hij is geboren in Virginia, groeide op in Florida en ontwikkelde zich muzikaal in Alabama. Brian deelde het podium met mensen als Steve Winwood, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd en Rufus Wainwright om er maar een paar te noemen.

Voor de pre-productie van zijn nieuwste album ‘The Keys To The Kingdom’ heeft hij de hulp ingeroepen van producer Steve Ferrone (Tom Petty, Average White Band) en Mike Campbell (gitarist bij Tom Petty). De opnames vonden plaats in de studio’s van Rancho de la Luna in Joshua Tree, Californië en werden geleid door Jeremy Stevens.  Kenneth Brian wordt op het album begeleid door drummer Chris Cano en bassist Brandon Owens.

Op het album staan tien zelfgeschreven nummers, die zich allemaal bewegen binnen het hierboven al genoemde muzikale gebied. Vlotte en langzame nummers wisselen elkaar af en houden het geheel interessant. Nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn het vlotte ‘She Is The Night’, het slepende ‘California’ en de mooie slowblues ‘Hard Heart’. Een prima plaat. (7/10) (Southern Shift Records)

Deel: