OIEE is het kleurrijke electronische solo project van Bence Kocsis gelanceerd in 2019. Hij is een bekende naam in de Hongaarse underground muziekscene zowel als producer-songwriter, organisator, multimedia kunstenaar, de gastheer van live impro electronische muziekserie ‘WOPO-WOPO’ en leidende zanger van bands Saverne en Window.

OIEE’s voornaamste genres zijn nudisco, dance en R&B, waarbij instrumentale klanken vermengd worden met tropische en niet zo-tropische house, techno, disco en trance elementen en moderne soul-achtige vocalen, waardoor dansbare melodieën en catchy hooks een zeer individuele en compromisloze sound krijgen. “Met dit project wilde ik uitproberen hoe het is om met andere zangers te werken, zelfs in de vorm van remixen. Veel muziek heeft zich in de loop der jaren in mijn brein verzameld, waarvoor ik een apart platform wilde maken. Dit is meer een productiewerk, minder gebonden door de band-specifieke compromissen” – zei Bence over het project.

Hij publiceerde reeds zijn debuutalbum Urban Camouflage dat enkele successen heeft op internationaal niveau, nummer genaamd ‘Still Dey Inside’ debuteerde op BBC 1Xtra kanaal. Op zijn eerste LP stonden artiesten als M3nsa (UK / GH) en Amaarae (US / GH). Het album probeert te laten zien hoe het organische zich mengt met het kunstmatige, hoe de oppervlakkige monotonie van het dagelijks leven kan samengaan met instinctieve, diepere energieën.

‘Lighthouse’ is de eerste single van mijn aankomende album genaamd ‘Two Sides’. De meeste tracks zijn vorig jaar geschreven, maar deze specifieke track kwam een paar weken geleden als een vers idee naar boven. Het is gebaseerd op de drum/bas groove van een andere track van het album en wat overgebleven teksten. Ik hou ervan om iets echt fris uit te brengen als dat mogelijk is, dus besloot ik om voor deze elektronische dance/pop track te gaan.

Ik ben begonnen als songwriter, vocalist, dus melodieën zijn nog steeds belangrijk voor me, als ik experimenteer met dance muziek. Bicep, Disclosure, Moderat, Jamie XX, Caribou en Glass Animals hadden de grootste invloed op het nieuwe album. Ik werk aan een aantal andere tracks met Grammy-Award winnaar Steve Dub (Chemical Brothers), die tracks komen ook later dit jaar uit, stay tuned!” – begon Bence over het nieuwe nummer.
”The video is a collection of several background scenes of my tour experiences this year in Prague, Bratislava, Brno and my home city, Budapest. I’m producing my own videos and this time I wanted to make something that showcases the atmosphere of my live gigs” – said Oiee who earlier won prizes at the Hungarian Music Video Awards with “Kawhi” and “Stays Like This”.

Momenteel werkt hij aan zijn tweede album dat in 2022 zal verschijnen. Met Grammy-Award winnaar Steve Dub (Chemical Brothers) en andere artiesten zoals SENA (Ghana), Aluphobia, WaTa, Badfocus (CZ), Fanni Zahár.

Deel: