Take That- en Mark Owen fans opgelet! Afgelopen donderdag bracht zanger Mark Owen zijn nieuwe single ‘You Only Want Me’ uit. Negen jaar na de release van zijn laatste solo-album ‘The Art Of Doing Nothing’ is er eindelijk weer nieuwe solo muziek van Take That-lid Mark Owen. De single ‘You Only Want Me’ is alvast een heerlijk voorproefje van het op 23 september 2022 te verschijnen album ‘Land Of Dreams’.

De single ‘You Only Want Me’ is met zijn pakkende gitaarriffs lekker catchy en met het unieke en kenmerkende stemgeluid van Mark Owen mag het zich tot één van zijn beste solo-singles rekenen. Het opzwepende refrein ligt lekker in het gehoor en het is een heerlijke meezingbare pop track. Zijn verhuizing van Engeland naar Los Angeles (Californië) een aantal jaar geleden is absoluut één van de inspiratiebronnen voor deze single en het nog te verschijnen album ‘Land Of Dreams’. Mark Owen schreef deze single ‘You Only Want Me’ samen met Will Bloomfield (bekend door samenwerkingen met onder andere The Vaccines en Tom Grennan), de productie deed hij samen met Jennifer Decilveo (ze produceerde eerder voor grote artiesten als Miley Cyrus en Demi Lovato).

Als lid van de boyband Take That behaalde Mark Owen in de jaren 90 grote successen, na het uit elkaar gaan van de groep in 1996 bracht hij zijn eerste solo-album ‘Green Man’ uit. De eerste solo single ‘Child’ haalde ook de Nederlandse hitlijsten. In totaal bracht Mark Owen vier solo-albums uit, waarvan ‘The Art Of Doing Nothing’ uit 2013 zijn laatste album was. Sindsdien heeft Take That, die in 2006 weer bij elkaar kwamen, alweer drie albums uitgebracht.

Tijdens het afronden van het 30-jarig jubileum en de bijbehorende tournee van Take That wilde Mark Owen werken aan een nieuw album. Vanwege de corona pandemie kwam er veel tijd vrij om hieraan te werken. Mark Owen geeft aan niet goed te zijn in multitasken en geen twee dingen tegelijk te kunnen doen. Voor een nieuw project, zoals het uitbrengen van een nieuw album, moest hij zich een paar jaar alleen maar daarop kunnen concentreren. Uiteindelijk is er drie jaar gewerkt aan het in september te verschijnen album ‘Land Of Dreams’. Ook op Take That gebied is er nieuws te melden: Take That was afgelopen week in Cannes bij het Filmfestival om hun film ‘Greatest Days’ te promoten, deze film zal volgend jaar verschijnen. Hierin hebben de heren van Take That een kleine cameo, wat recentelijk in Athene is gefilmd.

Deze zomer staat Mark Owen geprogrammeerd op een aantal festivals in Engeland en na de release van zijn album ‘Land Of Dreams’ zal er in oktober nog een kleine tournee door Engeland volgen.

Deel: