Toen onlangs het onfortuinlijke nieuws bekend werd gemaakt van de ziekenhuisopname van Jean-Luc (Front 242) is met de band gesproken om hem het allerbeste te wensen en een spoedig herstel. F242 herbevestigde in dat stadium hun aanwezigheid op Sinner’s Day Summer, 24 juni. Om Jean-Luc meer tijd te geven om te herstellen komt Front 242 voor een optreden tijdens Sinner’s Day op 31 oktober in Diest.

De bassist van The Jam, Bruce Foxton moest ook afzeggen, dit om de volgende reden: “I am having Cancer treatment and unfortunately the next batch of treatment falls in the period when we are doing Belgium and France. I’m really sorry about this but unfortunately we are going to have to pull these dates. My doctors have advised me that these treatments are paramount”.

En tenslotte is de zanger van Tyske Ludder recentelijk het slachtoffer geworden van een auto-ongeval. Claus maakt het goed, maar het herstel zal enkele maanden duren. Het optreden van Tuske Ludder wordt verschoven naar 2023. Als gevolg hiervan is de organisatie van Sinner’s Day terug naar de tekentafel gegaan, wat resulteert in de volgende wijzigingen:

Wijzigingen Sinner’s Day Summer (24 juni 2022)
W.H. Lung: the new kids on the block – grote talenten rechtstreeks uit Manchester (UK). W.H. Lung brengt een avond gevuld met donkere disco en kosmische new wave, alsof ze in de jaren ’70 en ’80 zijn opgericht. Dit is een band die men gezien moet hebben.

Echo & The Bunnymen: Ian Mc Culloch en de zijnen vieren hun 45ste verjaardag twee keer in ons land. Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter editie zal men volop van deze living legends op het Sinner’s day podium kunnen genieten, meezingen en wegdromen ! Noblesse oblige… Welcome to the wonderful world of E&TBM.

Nieuwe namen Sinner’s Day Summer (25 juni 2022)
IST IST (UK)
Opgericht in 2014 in Manchester en sindsdien een zeer stevige live reputatie opgebouwd in UK en ver daarbuiten. Voor fans van: Editors, Joy Division, Whispering Sons.

KALTE NACHT (GR)
Een minimal / dark synth duo dat de laatste jaren opdook uit de Atheense underground. In Griekenland spelen ze alvast in de grootste zalen. Nu is de rest van Europa aan de beurt.

TALK TO HER (IT)
Een electro-wave-rockband met een donker, indringend & krachtig geluid. Hun live hoogtepunt bereikten ze in 2019 met de deelname aan Monitor Festival (Minimal Wave & Post Punk) in Leiria, Portugal.

Deel: