Oorspronkelijk uitgebracht in mei 1982, is ’Combat Rock’ het laatste album van The Clash met Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon en Topper Headon. Met twee van de band’s meest bekende tracks, ‘Should I Stay Or Should I Go’ en ‘Rock The Casbah’, plus favorieten ‘Straight To Hell’ en ‘Know Your Rights’, is het hun best verkochte en hoogst genoteerde album in de charts in de UK en US. Nu verschijnt er een speciale editie van het album, getiteld ‘Combat Rock / The People’s Hall’, met 12 additionele tracks samengesteld door The Clash.

Na hun terugkomst in Londen na een concertreeks van 17 shows in New York’s Bond’s Casino in 1981, repeteerde en nam de band op in The People’s Hall in de Republic of Frestonia bij Latimer Road in Londen en van daaruit ging de band op tour door Azië, waar de albumfoto werd gemaakt door Pennie Smith in Thailand.

De tracks op ‘The People’s Hall’ brengt de periode in kaart van de laatste single Radio Clash tot en met de release van Combat Rock, inclusief niet eerder gehoorde, zeldzame en eerste versies van de tracks. De plaat bevat een nieuwe versie van ‘Know Your Rights,’ die was opgenomen in The People’s Hall op de Rolling Stones Mobile Studio en de niet eerder uitgebrachte instrumental ‘He Who Dares Or Is Tired’. Andere bijzondere tracks zijn ‘Futura 2000’, een niet eerder uitgebrachte originele mix van ‘The Escapades of Futura 2000’, ‘Mikey Dreads’, Radio One’ en de outtakes ‘The Fulham Connection’, eerder bekend als’ The Beautiful People Are Ugly Too, als mede ‘Idle In Kangaroo Court.’

‘Combat Rock’ is een bewijs van de constante evolutie van de The Clash en was deels beïnvloed door de Vietnamoorlog, vooral op ‘Sean Flynn’, geïnspireerd op de verdwijning van de fotojournalist en zoon van de filmster. De band’s nieuwsgierigheid wordt geïllustreerd door de vele stijlen en vocals, met name dichter Allen Ginsberg’s apocaliptische spoken word op ‘Ghetto Defendant’ en de rap van graffiti artiest Futura op ‘Overpowered By Funk.’

De invloed van The Clash op punk, post-punk en indierock is goed gedocumenteerd en ‘Combat Rock’ blijft inspireren, met golven van herontdekking door een nieuw publiek, meest opvallend door ‘Should I Stay Or Should I Go’ in het eerste seizoen van Netflix succes serie ‘Stranger Things.’ The Clash’s samenwerking met Ranking Roger zal voor het eerst uitkomen als een officiële release met een aparte twee-track EP, met de legendarische frontman van The Beat die ‘Red Angel Dragnet’ en ’Rock The Casbah’ doordenkt met zijn uitbundige en energieke toasting. De EP is al uitgekomen op 7 april, vandaag is de release van een gelimiteerde editie 7” vinyl.

‘Combat Rock / The People’s Hall’ tracklist:

‘Combat Rock’ – SIDE A

  1. ‘Know Your Rights’
  2. ‘Car Jamming’
  3. ‘Should I Stay Or Should I Go’
  4. ‘Rock The Casbah’
  5. ‘Red Angel Dragnet’
  6. ‘Straight To Hell’

‘Combat Rock’ – SIDE B

  1. ‘Overpowered By Funk’
  2. ‘Atom Tan’
  3. ‘Sean Flynn’
  4. ‘Ghetto Defendant’
  5. ‘Inoculated City’
  6. ‘Death Is A Star’

‘The People’s Hall’ – SIDE A

  1. ‘Outside Bonds’
  2. ‘Radio Clash’
  3. ‘Futura 2000’

‘The People’s Hall’ – SIDE B

  1. ‘First Night Back In London’
  2. ‘Radio One’ – Mikey Dread
  3. ‘He Who Dares Or Is Tired’
  4. ‘Long Time Jerk’
  5. ‘The Fulham Connection’

‘The People’s Hall’ – SIDE C

  1. ‘Midnight To Stevens’
  2. ‘Sean Flynn’
  3. ‘Idle In Kangaroo Court’
  4. ‘Know Your Rights’
Deel: