Nog voordat The Rolling Stones de naam en faam hadden die ze door de jaren heen hebben opgebouwd, brachten ze zestig jaar geleden als beginnende band hun eerste singles uit. Met covers als ‘Come On’ van Chuck Berry, ‘I Want To Be Loved’ van Muddy Waters en het liedje ‘I Wanna Be Your Man’ (geschreven door Lennon en McCartney) werden hun eerste opnames een feit. Mede door ‘Stoned’, wat de B-kant was van laatstgenoemde single, werden de singles in die tijd echter nooit aan een album toegevoegd.

Nu de band zestig jaar later wel die destijds felbegeerde wereldfaam geniet, is het een mooi moment om de eerste singles van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Brian Jones en Bill Wymann opnieuw uit te brengen in de bijzondere hardcover boxset ‘The Rolling Stones Singles 1963-1966’. Hierin zijn de eerste achttien 7″ vinyl singles van de band samengebracht, inclusief begeleidend boek, met daarin uitgebreide linernotes van Rolling Stones autoriteit Nigel Williamson. Alle nummers zijn opnieuw gemasterd door de twaalfvoudige Grammy Award winnaar Bob Ludwig.

De singles markeren een tijdperk waarin het songwriting duo Jagger – Richards tot wasdom kwam, met nummers als ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ en ‘Get Off Of My Cloud’. Hiermee haalden ze in die periode hun eerste nummer 1 hits op de kaart aan beide kanten van de oceaan. De boxset verschijnt op 10 juni en is de voorloper van ‘The Rolling Stones Singles 1966-1971’, die volgend jaar verschijnt.

Deel: