Paolo Nutini brengt begin juli zijn nieuwe album ‘Last Night In The Bittersweet’ uit – de eerste nieuwe muziek van de artiest sinds 2014. Hij deelde meteen ook de twee eerste tracks uit het project, ‘ThroughThe Echoes’ en ‘Lose It’.

‘Last Night In The Bittersweet’ is een 70 minuten durend epos dat de afstand overbrugt tussen classic rock, post-punk en hypnotiserende Krautrock. De plaat bewijst hierin zijn waarde als Nutini’s diepste, meest gevarieerde, meest volmaakte, en vooral zijn meest lonende set tot nu toe.

De single ‘Through The Echoes’ is een tijdloze klassieker in de lijn van Ben E. King en Otis Redding, waarbij Nutini’s stemgeluid ons eraan herinnert waarom hij überhaupt zo’n succesvolle artiest is. Aan de andere kant van het spectrum vinden we ‘Lose It’. De track heeft een indringend Motorik-ritme en doet denken aan Duitse bands uit de vroege jaren ’70, zoals Can en Neu! – wat dan weer komt omdat Paolo steeds vaker schrijft met behulp van zijn basgitaar.

Het album is geproduceerd door Paolo Nutini samen met Dani Castelar en Gavin Fitzjohn. Paolo schreef de plaat bijna volledig zelf, hoewel leden van zijn liveband ook enkele stukken bij hebben gedragen.

Over Paolo Nutini

Een overzicht maken van alles wat Paolo tot nu toe bereikt heeft, bevestigt Paolo Nutini’s status als een van de meest interessante succesverhalen uit de recente Britse muziekgeschiedenis. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk verzamelde de Ivor Novello-winnaar maar liefst 18 Platina certificeringen. Bovendien waren de albums ‘Sunny Side Up’ en ‘Caustic Love’ goed voor een nummer-één hit in zijn thuisland. Internationaal telt Nutini ruim 8 miljoen album sales én kan hij een indrukwekkende 1.5 miljard streams achter zijn naam noteren. ‘Last Night In The Bittersweet’ belooft dit fenomenale succes alleen maar uit te breiden.

Paolo Nutini’s ‘Last Night In The Bittersweet’ is verkrijgbaar vanaf 1 juli.

Deel: