Zoals iedere vrijdag heeft de Maxazine-redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Ishaan had het besloten. Eigenlijk al op het moment dat het telefoonnummer door Jennifer op een met parfum doordrenkt briefje in zijn hand gedrukt had gekregen. Natuurlijk zou hij haar gaan bellen. Daar was geen twijfel over. Hij vond haar interessant. Niet noodzakelijkerwijs een schoonheid, als had zijn moeder hem geleerd dat elk mens mooi was. Iedereen had een mysterieuze, mooie kant. Je moest leren om voorbij de door media en peer pressure opgelegde dogma’s te kijken. Iedereen was mooi. Misschien niet op de manier zoals schoonheid in de bladen werd gepromoot, maar dat was slechts een zeer beperkte manier van zien. Ishaan wist dat maar al te goed. Jennifer was mooi op haar eigen manier. Hij vond groene ogen al zijn hele leven fascinerend en Jennifer had de groenste ogen die hij ooit had gezien. Er was dus geen twijfel geweest over de vraag of hij haar zou gaan bellen. Over de vraag wanneer had hij langer na moeten denken. Natuurlijk zou hij nooit meteen gaan bellen. Zo eager moest je als man nooit lijken. Hij had het briefje op vrijdagavond gekregen, even voor acht uur. Hij zou wachten tot Dinsdagmiddag om te bellen zo had hij besloten. Lang genoeg om niet te eager over te komen, maar snel genoeg om duidelijk te laten zijn dat zijn interesse oprecht was.

De telefoon ging over. Zijn hartslag schoot omhoog. Hij wist dat ze hem op zou nemen. Haar stem klonk helder, alsof ze extra nog eerst diep adem had gehaald om goed te klinken. “Met Ishaan, je hebt me je nummer gegeven in de koffiebar.” Het wilde het doen klinken alsof hij een pizza bestelde. “Dat weet ik”, antwoordde zij, also ze een bestelling van een pizza aannam. Er bleef even een stilte hangen, die geen moment ongemakkelijk werd. Bieden leken na te denken over een nieuwe zet, alsof er in het hele universum verder helemaal niets anders aan de hand was.

“Ik zou je graag wat beter leren kennen”, verbrak Jennifer de stilte. “Het is altijd zo druk bij de koffiebar.” Ze hoorde Ishaan ademhalen en even nadenken. “Dat is goed”, zei hij.

De afspraak om samen te gaan eten op de Markt werd zakelijk en snel gemaakt. Voordat hij ophing zei Ishaan nog hoe bijzonder hij de totstandkoming van hun rendez vous vond. Hij hing op en keek over het water van de rivier. Hij voelde dat dit bijzonder ging worden en zette zijn koptelefoon op en schakelde Spotify in. De New Music Friday Maxazine Playlist natuurlijk. Hij liep naar de metrohalte en genoot van nieuwe tracks van onder andere Mika, The Analogues Sideshow, Paolo Nutini, James Bay en One Republic.


Deel: