De line-up van het Rotterdam Bluegrass Festival is uitgebreid met ruim 20 namen en daarmee is het programma compleet. Onder andere de Amerikaanse acts Bob Wayne, Jesse Dayton, Morgan O’Kane en Stillhouse Junkies, Sister Cookie uit Engeland en de Italiaanse Truffle Valley Boys zijn toegevoegd aan het affiche. De totale line-up bestaat nu uit meer dan 35 acts uit binnen- en (voornamelijk) buitenland.

Dit jaar viert het gratis toegankelijke festival op en rondom het Pijnackerplein in Rotterdam-Noord het tienjarig jubileum, met een extra grote en feestelijke editie. Naast optredens van nationale en internationale acts binnen een breed spectrum van rootsmuziek, vinden er workshops en bijzondere muzikale samenwerkingen plaats, is er een talentenpodium, een jam area, een markt en een uitgebreid culinair aanbod. Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 24, 25 en 26 juni.

Festivaldirecteur en initiator Guido de Groot kijkt reikhalzend uit naar het laatste weekend van juni. “We zijn goed op stoom met de voorbereidingen, en er wordt meer en meer over het festival gesproken, zowel hier op straat als op onze online kanalen. Mooi om te merken dat het zo begint te leven”, vertelt De Groot, die zelf in de wijk woont waar het festival plaats vindt. Hij zag in iets meer dan tien jaar tijd zijn festival groeien van een buurtfeest met 250 bezoekers tot een driedaags festival met ruim 16.000 bezoekers op de laatste editie in 2019. “We hopen natuurlijk dat die 16.000 mensen na twee coronajaren er dit jaar ook weer zijn. Mét hun vrienden”, voegt hij er glimlachend aan toe.

Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. De meest recente editie in 2019 vonden liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten hun weg naar het Pijnackerplein, maar ook wijkbewoners en andere Rotterdammers. Het festival heeft de ambitie om door te groeien en meer mensen in contact te brengen met zowel bluegrass-/rootsmuziek als de gezelligheid van het Oude Noorden van Rotterdam. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.

Programma Rotterdam Bluegrass Festival 2022 in alfabetische volgorde:
Blue Grass Boogiemen (NL), Bob Wayne (US), Ferd Band (US), FlamenGrass (ESP), Gangstagrass (US), Henhouse Prowlers (US), Hills of Belgium (BE), Jesco (NL), Jesse Dayton (US), Jesus Evil Highway (NL), Jo Carley and The Old Dry Skulls (UK), Johnny & the Yooahoos (DE), Khorshid Dadbeh & Maurice van Hoek (IR/NL), Leadbeaters (NL), Legendary Shack Shakers (US), Lonesome Ace Stringband (CAN), The Long Gone Daddys (NL), Mary Lee Family band (DE/BRA), Morgan O’Kane (US), Ntjam Rosie (NL), The Old Ditch Riverhoppers (NL), The Often Herd (UK), Paris Texas (BE), Possessed By Paul James (US), Red Herring (NL), Sister Cookie (UK), Stillhouse Junkies (US), Sweet Joe Pye (NL), The Switchbacks (NL), Tennessee Studs (NL), Thee Scarecrows AKA (UK), Them Dirty Dimes (NL), Truffle Valley Boys (IT), Yellofox (NL), Yonderboys (DE)

Deel: