De documentaire over Thin Lizzy frontman Phil Lynott, ‘Songs For While I’m Away’, werd in 2020 uitgebracht en zette nog eenmaal een spotlight op de charismatische Britse gitarist. Zijn bijdrage aan de rock & roll met de Ierse rockband wordt erin geroemd door artiesten als James Hetfield van Metallica en Adam Clayton van U2. Een prachtig eerbetoon aan een aansprekende muzikant, die in 1986 overleed aan de gevolgen van een heroïneverslaving.

Samen met ‘Thin Lizzy – The Boys Are Back In Town Live At The Sydney Opera House October 1978’ verschijnt de documentaire op 24 juni als een set op DVD+CD en op Blu-ray+DVD+CD. Deze concertregistratie werd in het verleden al eens uitgegeven op VHS en laserdisc en komt nu uit in de hoogst mogelijke kwaliteit, waardoor de gouden jaren van de Ierse band weer even herleven.

Bovendien zijn er vijf extra nummers aan de registratie toegevoegd, die bij eerdere releases achterwege werden gelaten. Zo hoor je Lynott, Scott Gorham, Mark Nauseef en good old Gary Moore nu wederom hun welbekende nummers ‘The Boys Are Back In Town’, ‘Bad Reputation’ en ‘Me And The Boys’ spelen voor een uitzinnig Australische publiek.

Deel: