Benny Sings heeft deze week zijn nieuwe single ‘It Will Come In Time’ uitgebracht. De single is de eerste track van zijn aankomende EP ‘Santa Barbara’ die op vrijdag 20 mei uitkomt.

‘It Will Come In Time’, oorspronkelijk uitgevoerd door Billy Preston & Syreeta is de blauwdruk voor de gehele Benny Sings sound. Benny Sings over de song: “Ik ontdekte het liedje op een plaat van mijn ouders op mijn 4e. Er is nog een foto van mij met een gigantische koptelefoon op waarop ik het liedje non-stop luisterde. Toen ik begin twintig mijn sound ging vormgeven stond deze track als een van de grote pijlers aan het fundament. Dus als tribute wilde ik deze vrij onbekende song graag aan mijn achterban laten horen.”

De Amsterdamse artiest, songwriter & producer Benny Sings mag artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak en Jamie Cullum tot zijn fanbase rekenen. Met zijn liedjes behaalde hij al meer dan 100 miljoen streams op Spotify. Recent scoorde hij een Nummer 1 album in de UK als producer en mede componist van het album ‘WHO CARES?’ van Rex Orange County. De lo-fi pop songs zijn kenmerkend voor het geluid van Benny Sings en werden gebruikt in series als Love Life (HBO), Easy (Netflix) en in Apple, Kirin en Google Nest campagnes.

Hij speelt met zijn band succesvol over de hele wereld en heeft onder andere in Japan en Amerika een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft. Deze zomer gaat hij op tour in de Verenigde Staten langs onder meer Outside Lands Music Festival in San Francisco.

Deel: