Dag twee van Paaspop 2022 is aangebroken en de weergoden waren de festivalbezoekers op zaterdag goed gezind. In de Phoenix-tent was het zangeres Merol die deze tweede festivaldag in Schijndel mocht aftrappen. Dat Merol ontzettend populair is was goed zichtbaar aan de grote jeugdige fanschare die zich voor dit optreden bij het podium had verzameld. Het was de eerste festival show voor Merol, die afgelopen vrijdag haar debuutalbum ‘Troostprijs’ uitbracht. Tijdens de grote hit ‘Lekker Met De Meiden’ ging het publiek compleet uit zijn dak. Inhakend op een spandoek in het publiek met de tekst “Shut up and lick me” begon Merol met haar nummer ‘Hou Je Bek En Bef Me’. Deze vrouw wist haar publiek vanaf de eerste seconde in te pakken en mag zich zeker tot één van de absolute highlights van deze tweede dag Paaspop rekenen.

De meest verrassende act van Paaspop is toch wel Scott Bradlee & Postmodern Jukebox. Deze Amerikaanse sensatie staan bekend om het omtoveren van populaire nummers van nu in een jazzy, ragtime stijl van toen. Live is dit een waar spektakel vol variété met veren, tapdans en contrabas. Nummers als ‘Wannabe’, ‘Thriller’ en zelfs ‘Radioactive’ van Imagine Dragons werden omgetoverd tot zeer interessante versies die een glimlach op het gezicht toverden. Zeer vermakelijk was ook de zeer enthousiaste tapdans act op muziek uit Super Mario. ‘All About That Bass’ werd op een zeer uitdagende manier gespeeld doordat twee personen tegelijk op één contrabas speelden. Ook Scott Bradlee, vooral bekend met zijn lange manen gedragen in een zogeheten man bun, liet zijn vocale krachten aan het publiek horen. Zijn lange haren maakte hij los en hij presenteerde het publiek een zeer theatrale versie van ‘Creep’ van Radiohead. Als afsluiter van dit spectaculaire optreden werd een zeer verrassende versie van de Friends theme song ‘I’ll Be There For You’ ingezet.

Ronnie Flex and the FAM wist de Phoenix tent tot aan de rand toe te vullen. De jarige Ronnie Flex vierde zijn verjaardag op Paaspop en liet de temperatuur flink wat graden stijgen in Schijndel. Er werd veel gedanst en meegezongen, onder andere bij ‘Energie’.

Paaspop speelt een belangrijke rol in de carrière van Krezip. In 1999 speelden ze er voor het eerst en nu anno 2022 stond een zeer volle Apollo tent deze Tilburgse popformatie al op te wachten. Het wachten werd beloond en Krezip trakteerde Schijndel op vuurwerk, letterlijk en figuurlijk. Met hun (nog steeds) jeugdige enthousiasme openden ze hun set met ‘All Unsaid’ waarbij er direct al volop werd gesprongen en meegezongen. Natuurlijk mocht ook de recente single samen met Danny Vera ‘Make It A Memory’ niet ontbreken. Omdat Danny Vera niet aanwezig was op Paaspop was het aan Jan-Peter Hoekstra om de partijen over te nemen.

Dat Krezip een band is die graag dicht bij het publiek staat blijkt wel uit het feit dat Jacqueline vaak het publiek op zocht. Tijdens ‘You Can Say’ liep ze langs de barriers direct naast de fans en hing hier en daar zelfs in het publiek om samen een feestje te bouwen.

Voor de liefhebbers van rauwe rock waren de Paceshifters en (soort van huisband van Paaspop) Peter Pan Speedrock mooie afsluiters van dag twee van Paaspop. Veel rook, gitaarsolo’s en vuisten in de lucht. Ook was er genoeg gelegenheid om lekker los te gaan in de moshpit. Deze zaterdag van Paaspop was er één om in te lijsten.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: