“One of the best concerts I’ve ever been to in the last five years… Rosalía is a world-building pop icon, à la Beyoncé or Rihanna…and ‘MOTOMAMI’ is an extremely dynamic record, from one of the most sonically ambitious and most innovative artists today “ – New York Times

Rosalia has established herself as a force to be reckoned with in live music… with a Mesmerizing and Electrifying show….and with MOTOMAMI, she creates a breathtaking sonic playground” – Billboard

Grammy Award-winnaar en achtvoudig Latin Grammy Award-winnaar ROSALÍA heeft haar allereerste wereldwijde tournee aangekondigd – MOTOMAMI WORLD TOUR – De tour bevat 46 concerten in 15 verschillende landen in Europa en Noord- en Latijns-Amerika. De MOTOMAMI WORLD TOUR, geproduceerd door Live Nation, begint in juli in Almería in Spanje bij Recinto Ferial de Almeria en maakt o.a. stops in Barcelona, Madrid, Mexico City, São Paulo, Santiago, New York, Toronto, Chicago, Los Angeles, Miami, Milaan, Amsterdam, Londen en eindigt op 18 december in de Accor Arena in Parijs.

De tour staat in het teken van ROSALÍA’s veelgeprezen nieuwe album MOTOMAMI en haar vele bekende baanbrekende hits. Na een intensief creatief proces van drie jaar heeft de Spaanse zangeres één van de meest langverwachte albums van 2022 uitgebracht. Met MOTOMAMI brengt ROSALÍA verschillende culturen en genres samen, van flamenco tot jazz tot r&b, en toont een sterke, innovatieve en trotse jonge vrouw die ons meeneemt op een veelzijdige muzikale reis. Het album ontving gelijk lovende kritieken en werd omschreven als; “Een meesterwerk … Éen van de meest ambitieuze albums van het decennium – ongeacht het genre … De meest opwindende, vooruitstrevende muziek die we waarschijnlijk het hele jaar zullen horen” … die staat voor wat er nieuw en opwindend is aan popmuziek.”

MOTOMAMI debuteerde op nummer 1 in Spotify’s Global Album Chart (de allereerste keer voor een Spaanse artiest ooit), scoorde het hoogste Billboard-hitlijstdebuut van alle Latin-albums in 2022 en behaalde de hoogste Metacritic-score (95) van alle albums die dit jaar zijn uitgebracht. Daarnaast hield ROSALÍA zich ook persoonlijk bezig met de vernieuwende en alom geprezen productie voor haar optredens tijdens Saturday Night Live, en maakte ze een unieke TikTok Live die drie miljoen kijkers trok, terwijl ze ook nog meedacht over een hoogwaardige productie van haar nieuwe tournee.

“MOTOMAMI showcases Rosalía’s exceptional range… She has Kawasaki-zoomed into the 21st century [with]that voice! Her pristine soprano tone [and]the power she wields behind it. The epic, eye-popping TikTok live performance was as innovative as her album, setting another new bar for creativity” – Pitchfork

Deel: