Van uitstel komt geen afstel, Paaspop 2022 is een feit. Op Goede Vrijdag barstte het feest in Schijndel los en het voelde weer als vanouds. Het festivalterrein lag er weer prachtig bij en de bezoekers stonden bij de ingang al te popelen om eindelijk weer compleet uit hun dak te gaan en volop te genieten van hun eerste festival sinds hele lange tijd. Wat een prachtige start van het festivalseizoen 2022. En wat een genot om eindelijk weer een bomvol festivalterrein te zien.

In de Jack Daniels tent was het aan de formatie Sloper om deze eerste festivaldag af te trappen. De band van Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk en Triggerfinger drummer Mario Goossens beukte er direct goed op los. De rauwe rock sloeg erg goed aan bij het publiek en de nodige gitaarsolo’s zorgde voor veel headbangende hoofden. In een formatie met twee legendarische drummers mocht natuurlijk geen drumsolo ontbreken en zo werd Schijndel getrakteerd op een gezamenlijke drumsolo waar men u tegen zei.

Rockliefhebbers konden in de Thunderalley terecht bij het Belgische Ramkot. Deze band liet met hun stevige rock sound en vele gitaarsolo’s het publiek goed uit hun dak gaan. Helaas werd er gedurende dit optreden een bezoeker onwel en besloten de heren van Ramkot hun set stil te leggen, zodat de EHBO haar werk kon doen.

Guus Meeuwis wist in de Apollo direct de tent op zijn kop te zetten met zijn openingsnummer ‘Ik Wil Je’. Het publiek zong, klapte en danste lekker mee. Bij het inzetten van ‘Het Is Een Nacht’ klonk er luid gejuich in de tent. De vraag van Guus of men na twee jaar de tekst nog mee kon zingen werd door de bomvolle tent beantwoord met luidkeelse zang. Een waar kippenvel moment.

De Britse muzikant Miles Kane trakteerde het publiek in de Phoenix tent op een uurtje zeer fijne alternatieve indie muziek. Het publiek wist hier wel raad mee en al snel gingen de voeten dan ook van de vloer. De The Last Shadow Puppets frontman excelleerde ook in menig gitaarsolo. Het nieuwe nummer ‘Never Get Tired Of Dancing With You’ werd erg goed ontvangen en het publiek danste vol overgave mee.

Met ‘We Are Family’ als introductie muziek hadden de Eagles of Death Metal het publiek direct voor zich gewonnen. Gekleed in een fancy gouden jasje kwam Jesse Hughes samen met zijn andere bandleden op. Ook bassiste Jennie Vee wist met haar verschijning direct alle aandacht te trekken. De Eagles of Death Metal staan garant voor een goede show en ook op Paaspop gaven ze een zeer toffe en strakke show. Naast ‘I Want You So Hard (Boy’s Bad News)’ kwam onder andere ook de David Bowie cover ‘Moonage Daydream’ voorbij.

In een ramvolle Apollo was het aan Anouk om de tent op zijn kop te zetten. Alhoewel de start van de set wat roestig begon tijdens het openingsnummer ‘Down Daddy Down’, waardoor er vanwege het ontbreken van de sequencer het nummer opnieuw werd begonnen. ‘Nobody’s Wife’ was een feest der herkenning voor de bezoekers en er werd volop meegezongen. Voor een rustpuntje zorgde de gevoelige ballad ‘Lost’. ‘Down & Dirty’ werd verweven met ‘The Dark’ en dit gaf beide nummers een extra twist en power. Bij het inzetten van de eerste tonen van ‘Girl’ ging het publiek compleet los en ook hier werd er luidkeels meegezongen.

Liefhebbers van dance en hardcore werden ook op hun wenken bediend. The Warehouse was de place to be om even lekker te hakken en compleet los te gaan. Aan The Godfather of hardcore DJ Paul Elstak om de avond geheel in stijl af te sluiten. Compleet met pyrotechnics en samen met vaste MC Boogshe liet DJ Paul de overvolle tent stampen. Van ‘Turbo’ tot ‘The Promised Land’, de grootste hits kwamen voorbij. Waarbij ‘Turbo’ en de bijbehorende New Kids films toch speciaal blijven in Schijndel. De ideale afsluiter van een prachtige eerste dag Paaspop 2022.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: