Op zijn website staat dat pianist Ericson Holt’s muziek diep verankerd is in de blues, maar dat hij het meest gefascineerd is door de randgebieden. En dat blijkt duidelijk op zijn recente album ’99 Degrees’. Hij is geboren in Virginia, waar hij de liefde voor literatuur van zijn moeder, schrijfster A.H. Holt, mee krijgt. Ook muziek interesseert hem en hij begint met het studeren van klassiek piano. Tot de rock ’n roll zich bij hem aandient. Ericson leert van zijn neef gitaar spelen en vertrekt op een gegeven moment naar Nashville, waar hij vele artiesten van naam en rang begeleid en ook solo naam begint te maken.

Met “99 Degrees” is afgelopen jaar zijn derde album verschenen met daarop tien zelfgeschreven nummers. Begeleid wordt hij door Kevin McKendree (Hammond B-3), Joe MacMahan (gitaar), David Santos (bas), Kenneth Blevins (drums) en een handvol andere musici. Zoals hierboven beschreven steekt hij inderdaad diep in de blues en schuwt hij zeker uitstapjes naar andere genres niet. We horen aan variatie van country, soul en rock. Samen met de intelligente teksten – de bekende paplepel is hier ongetwijfeld debet aan – maakt dit een album, die het zeer wel waard is om te worden beluisterd. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes; een zwak nummer staat er niet op.

Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de blues ‘Walkin’ On Bourbon Street’ met het typerende New Orleans-style pianospel, het lome ‘I’m Gonna Pay’ en de gevoelige ballad ‘Help Us Now’. Een mooi album, zeer gevarieerd en van hoge klasse. (9/10) (Conch Town Music)

Deel: