Door afgelopen week ‘Something Better’ uit te brengen, heeft Anouk een raderwerk in gang gezet. Het is het eerste nummer van haar aankomende album ‘Trails Of Fails’, dat gepland staat om uit te komen op 22 april. Dit is nog maar het begin van een reeks mooie momenten die dit jaar op het programma staan voor de zangeres, die met haar sterke stem en liedjes al meer dan vijfentwintig jaar de Nederlandse popmuziek kleur geeft.

‘Trails Of Fails’ wordt het dertiende studio-album voor de Haagse zangeres, die in 2018 met het Nederlandstalige ‘Wen D’r Maar Aan’ voor het laatst een album uitbracht. Op het mini-album, waaraan ze samenwerkte met producer Jim Abbiss (Arctic Monkeys, Kasabian, Adele), hoor je haar weer in het Engels zingen. Een samenwerking die door de coronapandemie op afstand moest plaatsvinden, maar waar ze desalniettemin bijzonder goed in geslaagd zijn. Abbiss nam de muziek op in de Livingston Studio in Londen, waarna Anouk haar zangpartijen vanuit huis opnam en aan hem doorstuurde.

Haar openhartige songteksten komen op het zeven nummers tellende mini-album als vanouds uit de verf, waarbij met name de ingetogen, intieme sfeer van het werk opvalt. Over het opmerkelijke aantal nummers zegt Anouk zelf het volgende: “Liever zeven songs waar ik echt helemaal achter sta, dan twaalf die misschien beter hadden gekund.”

Ondertussen bereidt Anouk zich voor op een volgende mijlpaal in haar carrière. Ze geeft op zaterdag 11 juni een concert op het Malieveld in haar geliefde Den Haag, met Frenna en S10 als haar support acts. Enkele dagen daarvoor, op 3 juni, verschijnt de vinyl versie van ‘Trails Of Fails’.

Deel: