Far From Your Sun brengt eindelijk hun nieuwe album ‘The Origin of Suffering’ uit, waarvan eerder al de single ‘Water for Osiris’ uit kwam. De Franse band combineert muziekcomposities met het werk van getalenteerde artiesten die afkomstig zijn uit de wereld van fotografie, schilderkunst en poëzie.

‘The Origin of Suffering’, het nieuwe Far From Your Sun-album neemt je mee van de oevers van de Nijl in het oude Egypte naar het hart van de 19e eeuw en de gedichten van Emily Dickinson en Oscar Wilde, van de komst van Jezus op aarde naar de tekenen van het einde van de wereld. Bereid je voor op een historische, spirituele, emotionele en artistieke reis.

Het album is gebaseerd op een fragment uit het boek ‘Awakening Osiris: A New Translation of the Egyptian Book of the Dead‘ van de schrijfster Normandi Ellis (1988), creëert dit gitaarrijke eerste nummer, met zijn pakkende melodieën en sterke ritmische harmonieën, een hypnotiserende sfeer die perfect past met de vertaling van een millennia-oude tekst. ‘The Origin of Suffering’ is beschikbaar op 31 maart 2022 op alle digitale platforms en in cd-formaat (deluxe editie) op Bandcamp.

Deel: