Onder de noemer Welcome To The 90’s & 00’s keerde het bekende concept weer terug in de Brabanthallen in Den Bosch. Het evenement was door de pandemie even in de vrieskast gezet, maar afgelopen zaterdagavond 19 maart konden veel liefhebbers hun danspasjes weer laten zien en de party-outfits weer uit de kast halen.

De bezoekers hadden er even op moeten wachten, maar eindelijk mocht men weer compleet uit hun dak gaan. Hopelijk was dit de laatste keer dat men een sneltest moest overhandigen, zodat men weer zonder te veel restricties een feestje mag meemaken. Na de gebruikelijke controles begon de zaal langzaam vol te stromen en onder de klanken van DJ Coenio kwam de sfeer er al redelijk in. Toen iets later dan op het tijdschema stond de heren van Re-Play het podium betraden lieten voornamelijk de vrouwelijke bezoekers de beste moves zien. De Rotterdammers zijn nog redelijk populair in Den Bosch en vol overgave werden de hits ‘Ala Day’, ‘Kijk Om Je Heen’ en natuurlijk ‘Never Nooit Meer’ meegezongen. Na de Nederlandstalige hits gooide Re-Play het over een andere boeg door wat Motown en R&B door de grote zaal te laten klinken.

Terwijl DJ Coenio menig jaren ’90 en ’00-hit van stal haalde mocht de Brabanthallen zich gaan opmaken voor een optreden van K-Otic. Wie keek er in 2001 niet naar het talentenprogramma Starmaker en volgden de verrichtingen van Anna, Bouchra, Martijn, Bart, Stefan, Rachel en Sita? Door dit programma werd de groep K-Otic geboren en er zouden vele hits volgen. We schrijven nu ruim twintig jaar later en de vraag of het publiek in Den Bosch de nummers van weleer nog kent kan volmondig met JA worden beantwoord.

Uit volle borst zong men ‘Damn I Think I Love You’, ‘I Really Don’t Think So’ en ‘I Can’t Explain’ mee. K-Otic had er zin in en trakteerden het publiek op een zeer vermakelijke show, dat terwijl niet alle leden aanwezig waren. Natuurlijk mocht ook de solo-hit ‘Happy’ van Sita niet ontbreken.

Het waren niet alleen Nederlandse artiesten die zich op de bühne van de Brabanthallen lieten zien. De Amerikaanse zangeres Crystal Waters stond ook op het affiche en al snel werd duidelijk waar we deze dame ook alweer van kenden. Of het nu om ‘100% Pure Love’ ging of om ‘Gypsy Woman’, de dame schudde het allemaal even gemakkelijk uit haar mouw.

Wat heeft Crystal Waters een geweldige strot en samen met haar mannelijke sexy dansers liet ze de temperatuur in de Brabanthallen snel een graadje stijgen. Halverwege haar show steeg ze zelf ook even op toen haar dansers haar even optilden. Niks was te gek tijdens dit optreden en ze sloot af met haar meest recente hit ‘Destination Calabria’.

Helaas bleek het optreden van Crystal Waters de enige buitenlandse act te zijn afgelopen zaterdag. Right Said Fred moest helaas het optreden annuleren. Daarna was het aan DJ Jean om het volume een tandje harder te zetten. Met een bikkelharde set genoot het publiek in Den Bosch in volle teugen van deze grootheid. DJ Jean wist precies wat hij moest doen om de menigte in beweging te krijgen en natuurlijk mocht ‘The Launch’ niet ontbreken.

De ultieme afsluiter van deze avond was DJ Paul Elstak. De Godfather of hardcore liet de Brabanthallen ontploffen en er werd volop gedanst en gehakt. Elke beat was raak. Onder toezicht van vaste MC Boogshe ging het volume en de energie op standje maximaal! Deze dame weet wel van wanten en wist het publiek keer op keer op te zwepen. DJ Paul Elstak was dan ook de heer en meester van deze avond in Den Bosch en toen de klok richting half twee liep werd de hit ‘Turbo’ ook nog even ingezet. De speakers mochten nog even knallen, DJ Paul zorgde ervoor dat het allerlaatste vaatje energie in Den Bosch er werkelijke aanging. En zo hoort het! Welcome The 90’s & 00’s is terug! We kijken alweer uit naar het volgende feestje, We Love The 90’s in Nijmegen bijvoorbeeld!

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: