Geleen heeft een sterke historie met muziek. In deze Zuid-Limburgse stad is Pinkpop geboren en groot geworden. Hoewel het festival na de laatste toegift van The Cure in 1986 verhuisde naar andere oorden, werd het absoluut niet stil in de stad. Zo organiseert de stichting Geleen Calling vanaf 2008 vele popconcerten en festivals.

Op zaterdag 26 maart is het de beurt aan: Geleen Calling presents The Festival! (part 2). The Festival! vindt plaats op twee locaties in de stad, op slechts drie minuten loopafstand van elkaar.

In voorafgaande jaren mocht nieuw talent zich al presenteren in Geleen, gecombineerd met mooie headliners. Zo stonden hier onder andere Dewolff, Whispering Sons, Amatorski en I like Trains.

Ook dit jaar is er een sterk en zeer gevarieerd programma, van glitterpunk tot aan new pop. Headliners zijn The Lost Tapes (D) en Emmy d ‘Arc (B). Met als ultieme uitsmijter het Belgische High Hi.

High Hi serveert een heerlijke melange van darkpop, elektro en indie, met een prettig vleugje eighties. Hun debuutalbum ‘Firepool’ was artistiek en commercieel een groot succes. Nu werkt het drietal aan de opvolger, waarvan het zojuist de single ‘All Cool All Fine’ heeft gedropt. Een nummer dat sterk doet verlangen naar (nog) meer!

Op The Festival! kunnen we weer een sterke en energieke live act verwachten van het Antwerpse powertrio. Zo waren we bij Maxazine onder de indruk van hun optreden op Bruis 2021: “…Met de twee bekende singles ‘94A9’ en ‘Daggers’ als respectievelijke opener en afsluiter, droop het spelplezier er bij het drietal van af, gretig opgepikt door het publiek. Meest dansbaar, maar ook meeslepend, zoals in het mystieke ‘Borders’. Klasse!”

De toegang voor Festival! is gratis. Alleen voor de drie headliners wordt entree geheven. Voor meer info, tijden en tickets, kijk op de website van The Festival!.

Bandfoto High Hi (c) Eva Vlonk

Deel: