Het Britse indiepoptrio 22 Oceans heeft een samenwerking aangekondigd met de Britse liefdadigheidsinstelling Stonepillow, waarbij alle opbrengsten van de Bandcamp-verkoop – zowel voor digitale downloads als cd’s – van hun nieuwe ‘Home’-EP worden gedoneerd.

Stonepillow helpt daklozen en kwetsbare mensen om duurzame onafhankelijkheid en welzijn te bereiken. Ze bieden het hele jaar door ondersteuning in Chichester en Arun, helpen daklozen en faciliteren een volledig hersteltraject gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn, en op weg naar duurzame onafhankelijkheid. In samenwerking met andere organisaties in West Sussex, bieden ze essentiële ondersteuning voor mensen in een risicosituatie, waaronder veilige, hoogwaardige accommodatie, evenals ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid, herstel en welzijn, en het verstrekken van vers voedsel en essentiële voorzieningen.

22 Oceans, gevestigd in Merseyside, is het geesteskind van Mike Guy. Oorspronkelijk was 22 Oceans een soloproject, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een vruchtbaar trio, opgeluisterd door de vocale en songwriting talenten van de tweelingzussen Carys en Keeley Hughes, wier schitterende tandem van vocale harmonieën een achtergrond van weelderige, gelaagde geluiden complementeren.

“Mensen die geen stabiele leefomstandigheden hebben, verlangen altijd naar een plek om zich thuis te voelen, en ik dacht dat muziek een goede manier zou zijn om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Met dakloosheid wachten meer mensen om zich gelukkig te voelen met waar ze kiezen om ’s nachts te slapen, en ‘Home’ werd beïnvloed door dit onderwerp. Ik hoop dat het mensen een idee geeft over hoe belangrijk het is om een veilige omgeving te hebben om naar terug te keren aan het einde van de dag, en hoe belangrijk het is voor mensen om een plek te hebben om naartoe te gaan waar ze zich veilig en beschermd kunnen voelen,” zegt Carys Hughes.

Hun nieuwe 5-track ‘Home’ EP werd uitgebracht via 72rpm Records en gemasterd door de gerenommeerde producer Marc Joy (Primal Scream, Mike Peters, Oasis, Bernard Butler, Golden Fable, Louise Trehy) in de Ferndale Studios in Wales.

Sinds de opkomst in de indie muziek scene in 2020, heeft 22 Oceans een gestage reeks van nieuwe muziek gepresenteerd. Hoewel beïnvloed door 80’s synthpop, brengt hun nieuwe single deze artiest op nieuw terrein met behoud van hun kenmerkende etherische vocalen.

Eerder bracht 22 Oceans al de singles ‘Drifting’ en ‘Broken’ feat. Jo Madden. Op de ‘Butterfly Candy’ EP van begin 2020 werkte Mike Guy samen met de in Wales gevestigde dreampopartiest Lights That Change, terwijl op de daaropvolgende ‘Paradise’ EP de Liverpoolse zangeres Rachael Dunn te horen was en ook mede-oprichter en drummer Malcolm Holmes van Orchestral Manoeuvres In the Dark (OMD) betrokken was.

“Het nummer is geworteld in het gevoel van geluk dat je voelt als je denkt aan de herinneringen die je hebt gemaakt met mensen waar je graag tijd mee doorbrengt. Het is een reflectie van hoe we altijd verbonden zijn met degenen van wie we houden, hoeveel tijd er ook verstreken is,” zegt Mike Guy.

‘Home’ is nu uit, verkrijgbaar als single bij online winkels en streaming platforms, waaronder Apple Music en Spotify. Het trio biedt ‘Home’ ook aan als een volledige 5-track EP, zowel digitaal als op CD exclusief verkrijgbaar via Bandcamp.

Geschreven en uitgevoerd door
Carys Hughes – Zang, Keyboards
Keeley Hughes – Zang, Gitaar
Mike Guy – Toetsen, Programmering
Geproduceerd door 22 Oceans
Opgenomen in Long Spinney Studio
Gemasterd door Marc Joy in Ferndale Studios

TRACKLIST
1. Home
2. Drifting
3. Opnieuw gebroken
4. Home (Marc Joy – LTC Remix)
5. Home (West Coast Music Club Mix)

Deel: