Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Om de muziekliefhebbers te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Talking Heads.

Talking Heads was een Amerikaanse New Wave en avant-garde band die is opgericht in 1975 te New York City en tot 1991 zeer actief was. De band bestond uit David Byrne (zang en gitaar), Chris Frantz (drums), Tina Weymouth (bass) en Jerry Harrison (keyboards en gitaar). Tijdens hun concerten en album opnames werden er regelmatig extra musici aangetrokken.

De New Wave stijl van Talking Heads combineerde elementen van punk, art rock, avant-garde, pop, funk, world music en Americana. Frontman en tekstschrijver David Byrne creëerde grillige, diepe teksten voor de band’s nummers, en benadrukte hun vakmanschap met diverse multimedia projecten en optredens. Critici beschrijven Talking Heads als een van de meest veelgeprezen bands van de 80’s.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Talking Heads live @ Montreux Jazz Festival (1982).

Deel: