Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Om de muziekliefhebbers te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Frankie Goes to Hollywood.

Frankie Goes to Hollywood (FGTH) was een Britse band die in de jaren ’80 zeer populair was. Frontman van de groep was Holly Johnson (zang), bijgestaan door Paul Rutherford (zang, keyboards), Peter Gill (drums, percussie), Mark O’Toole (bass gitaar), en Brian Nash (gitaar). FGTH’s debuutsingle ‘Relax’ werd in 1984 door de BBC geweerd ondanks dat het nummer 5 weken lang de hitlijsten aanvoerde en uiteindelijk een van de best verkochte singles aller tijden werd. In 1985 won de single een Brit Award in de categorie Best British Single.

Na de zeer succesvolle opvolgers ‘Two Tribes’ en ‘The Power of Love’ werd FGTH na Gerry & the Pacemakers de tweede Britse band die met hun drie eerste singles op de eerste plaats van de hitlijst kwamen. Datzelfde jaar won de band wederom een Brit Award voor Best British Newcomer, en wonnen ze een Grammy Award in de categorie Best New Artist.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Frankie Goes to Hollywood live @ Forever Young Festival, Ireland (2019).

Deel: