‘(N)ooit’ is de nieuwe single van Lefwerk. Het is de eerste single die Lefwerk lanceert na hun debuutalbum ‘Blijf Klein’ dat in februari 2021 het daglicht zag. Het toont dat de twee broers niet stilzitten en hun moed behouden, of er nu één of andere coronacrisis is of niet. De single laat de luisteraar de keuze; ‘ooit’ of ‘nooit’, en gaat over de wens om met hun muziek een zo groot en zo breed mogelijk publiek te bereiken. Zich simpelweg laten horen en hun goesting naar meer te laten zien. Als plattelandsbewoners/jongens proberen ze op te boksen tegen het geweldige aanbod uit onze steden.

‘Op het platteland als ’n naald in de hooiberg’

Al blijven Swieso en Tjons positief zoals we ze kennen. Dat zien we ook in de videoclip; een performance waarin Swieso’s gekheid en kinderlijke uitspattingen de bovenhand nemen doorheen de song. Pogingen ondernemen en zoekend blijven is duidelijk deel van het proces en zijn voor hen zelf belangrijke aspecten die voor gelukzaligheid zorgen.

‘Open nu de krant en zie me op het achterblad, sluit nu maar de krant en zie me op het eerste blad’

Wie Lefwerk dit jaar live aan het werk wil zien heeft hiervoor wel wat opties. In november 2021 deden zij de try-out van hun ‘Blijf Klein’ clubtour in JH Den Couter in Poperinge.
Omwille van covid-19 kregen de hieropvolgende shows vertraging. Vanaf 28 januari kunnen ze eindelijk deze tour verder zetten. Ook drie maal in het gezelschap van Brihang waarvoor zij de supportshow voorzien.

Lefwerk tourdata:

– 02.02: CC De Werf – Foyer, Aalst (support voor Brihang)
– 04.02: Vooruit, Gent (support voor Brihang) – uitgesteld wegens Covidmaatregelen
– 11.03: Kinky Star, Gent
– 19.03: Zappa, Scheldewindeke
– 02.04: Lemon Bar, Wetteren

Deel: