Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn tot en met 25 januari 2022 niet meer mogelijk, dit door de lockdown. Om de muziekliefhebbers toch te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van New Order.

New Order vormde begin jaren ’80 rondom de drie overgebleven leden van iconische post-punkband Joy Division, na de tragische dood van frontman Ian Curtis in 1980. New Order scoorde in 1983 een wereldwijde hit met ‘Blue Monday’ en was van grote invloed op bands als The Cure, Depeche Mode en Editors. New Order’s invloed op de muziekgeschiedenis is terug te vinden in vele bands, maar ook in elektronische muziek als techno.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: New Order live @ Berlin, Germany (2012).

Deel: