Boulevards komt op 11 februari met zijn nieuwe album ‘Electric Cowboy: Born in Carolina Mud’. Het 12 nummers tellende album werd gecoproduceerd door Blake Rhein (Durand Jones & the Indications) en Colin Croom (Twin Peaks) en werd opgenomen in Chicago, Nashville en Atlanta. Ook Adrian Quesada van de Grammy-genomineerde neo-soul act Black Pumas, Nikki Lane en Macie Stewart zijn te horen op het album.

‘Electric Cowboy: Born in Carolina Mud’ is ontstaan in de grond waar Boulevards opgroeide, beneveld in de drek van de plek. Hij noemt James Brown, Shuggie Otis en Baby Huey, maar ook Bad Brains, Gang of Four, Television en The Cramps als zijn helden. Boulevards noemt ‘Electric Cowboy: Born in Carolina Mud’ een album vol demonen. Rashad zingt over dezelfde problemen als zijn idolen: drugsmisbruik, racisme, geweld, systematische onderdrukking en professionele en romantische zelf-sabotage. Het album zwelgt niet in de duisternis, maar biedt tegenwicht aan die beproevingen met wilde, elektrische grooves.

Boulevards is het pseudoniem van Jamil Rashad uit North Carolina. Door de jaren heen woonde hij in Los Angeles en New York. Toch bleef hij maar weer in zijn geboortestreek terugkomen. Een liefde die niet snel zal overgaan. De zanger zal ‘Electric Cowboy: Born in Carolina Mud’ via het New West Records zusterlabel Normaltown Records uitbrengen. “North Carolina doesn’t get nearly the credit it deserves, but there are all these amazing people doing it a very particular way that is very inspiring.”, aldus Boulevards. “On Electric Cowboy I wanted to make some modern funk, but still have some soul elements and some punk elements.”

Na de release van de eerste single van het nieuwe album, ‘Where Is Da Luv?’ en opvolger ‘Better Off Dead’, komt nu zijn nieuwe single ‘Surprise’ uit. ‘Surprise’ brengt Boulevards op zijn best, een vette funk met een dikke laag soul en een vleugje electropop. Je hoort ‘m hier natuurlijk voor het eerst , in primeur op Maxazine.

Deel: