Made in Purple is een Deep Purple tribute act, maar niet zomaar de eerste de beste. Alle muzikanten zijn gepokt en gemazeld en hebben hun strepen in de Belgische scene allang verdiend. Momenteel doceren ze met al hun ervaring op onder andere Hogeschool Gent, Academie Grimbergen en Kunsthumaniora in Brussel. Maar toen ze zanger Pieter-Jan de Paepe (bekend als Jesus in de Jesus Christ Superstar-musical) aan het werk hoorden, is Made In Purple geboren. Vandaag spelen ze niet zomaar wat hits, maar brengen ze een ode aan het 50-jarig bestaan van het legendarische Deep Purple live album ‘Made in Japan’.

‘Made In Japan’ is een van de bekendste en best verkochte live-platen ooit. En laten we eerlijk zijn: Gillan, Glover, Lord, Blackmore en Paice – de meest succesvolle Deep Purple line-up – produceerden inderdaad een iconisch dubbel live-album, opgenomen tijdens drie uitverkochte shows in Osaka en Tokio. hits als ‘Highway Star’, ‘Child in Time’, ‘Smoke on the Water’, ‘The Mule’, ‘Strange Kind of Woman’, ‘Lazy en ‘Space Truckin’ werden toen live uitgevoerd voor een uitzinnig publiek.

In 1998 werd de originele release opnieuw gemasterd en werden er nog drie nummers uit dezelfde liveshows toegevoegd: ‘Black Night’, ‘Speed King’ en ‘Lucille’. Het album had een groot aandeel in de aanhoudende wereldwijde populariteit en sterrenstatus die Deep Purple tot op de dag van vandaag heeft verworven.

Made in Purple is een project van vier méér dan ervaren sessie- en livemuzikanten (docenten aan Conservatorium Gent en Brussel) en een flamboyante zanger (Jezus in de musical Jesus Christ Superstar). Met passie en enthousiasme én beïnvloed door het 70’-er jaren hardrockvirus gaan zij deze uitdaging aan. Een ambitieus project met als motor het podiumplezier van de muzikanten.

Made in Purple kondigt nu nieuwe concerten aan, in de hoop de Covid19-lockdown achter zich te kunnen laten.

Tourdates Made in Purple:

13 maart 2022 – 013 – Tilburg (NL)
18 maart 2022 – Boerderij – Zoetermeer (NL)
7 mei 2022 – Crossover – Gent (B)
13 mei 2022 – ECI Cultuurfabriek – Roermond (NL)
10 juni 2022 – Kavka Oudaan – Antwerpen (B)
2 september 2022 – De Helling – Utrecht (NL)
16 september 2022 – Groene Engel – Oss (NL)
17 september 2022 – Bosuil – Weert (NL)

Deel: