Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn tot en met 14 januari 2022 niet meer mogelijk, dit door verzwaring van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers toch te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van The Black Crowes.

In 1990, toen journalisten klaagden over de dood van rock en de pop en hair metal de hitlijsten domineerden, gaf The Black Crowes het genre een broodnodige impuls met ‘Shake Your Money Maker’. Met de singles ‘Jealous Again’, ‘Twice As Hard’, ‘She Talks To Angels’, en de cover van Otis Redding’s ‘Hard To Handle’ veroverde de band de rockwereld. The Black Crowes brachten vervolgens acht studioalbums en vier live albums uit en verkochten tientallen miljoenen exemplaren.

De band heeft een onstuimig verleden. Ze speelde shows over de hele wereld, de legendarische gitarist Jimmy Page was korte tijd lid van de band, ze zijn een tournee met ZZ Top afgezet voor het beledigen van de sponsor, ze zijn bedrogen met slechte platencontracten, ze trouwden en scheiden en vochten onderling en met de rest van de wereld. Met andere woorden, ze hebben alles gedaan wat een legendarische rockgroep zou moeten doen.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: The Black Crowes Live @ Köln, Germany (1992).

Deel: