Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn tot en met 14 januari 2022 niet meer mogelijk, dit door verzwaring van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers toch te laten genieten van live muziek delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Faith No More.

De muziek van Faith No More is moeilijk in een categorie onder te verdelen. De band uit Californië meandert met gemak tussen metal, rock, alternative en funk door. Debuutalbum ‘We Care A Lot’ uit 1985 en ‘Introduce Yourself’ uit 1987, nog met Chuck Mosley op zang, zijn ware cult klassiekers. Maar toen Mosley werd vervangen door Mike Patton leek de band klaar voor een bredere doorbraak.

In 1989 brengt FNM het album ‘The Real Thing’ uit, met hitsingle ‘Epic’. Het zijn de hoogtijdagen van MTV en de zender heeft de single omarmd, wat resulteert in goede airplay. Met het album ‘Angel Dust’ uit 1992 weet de band echt door te breken, met singles als ‘Midlife Crisis’, en vooral ‘I’m Easy’, een cover van de Commodores, geschreven door Lionel Richie.

Er zouden nog 2 succesvolle albums uitkomen, ‘King For A Day… Fool For A Lifetime’ en ‘Album Of The Year’, voordat de band in 1998 besloot te stoppen. De leden speelden al lang samen en vonden het tijd om elk hun eigen weg te gaan, wat ruimte gaf voor verschillende soloprojecten. In 2009 kwam de band weer bij elkaar en traden op tijdens diverse festivals. Op 9 november 2017 overleed Chuck Mosley op 57-jarige leeftijd.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Faith No More live @ Download Festival (2009).

Deel: