Dit jaar was hij honderd jaar oud geworden, deze Lowell Fulson. De Westcoast bluesman en schrijver van onvergetelijke klassiekers als ‘Reconsider Baby’, ‘Tramp’ en ‘Three O’Clock Blues’. Hij had een carrière die begon in de veertiger jaren en zelfs in 1999, het jaar van zijn dood, trad hij nog op. In 1983 trad Fulson op met de band van Jeff Dale in de fameuze Club 88 in Los Angeles. Voor de gelegenheid had Jeff zijn bandrecorder meegenomen en de tapes 38 jaar lang in een doos bewaard. Het thuiszitten door Covid-19 noopte hem kennelijk tot opruimen van zijn spullen, waarbij deze banden naar boven kwamen.

Na toestemming gekregen te hebben van de erven van Lowell Fulson en een crowdfundingsactie voor de financiën zijn nu een tiental nummers verschenen op het album ‘Lowell Fulson Live! With Jeff Dale & The Blue Wave Band’. Van de tien nummers zijn er zeven geschreven door Fulson. Nummers als ‘Too Many Drivers’, ‘Blues Pain’ en uiteraard ‘Reconsider Baby’ ontbreken hier natuurlijk niet. De geluidskwaliteit is niet de allerbeste dat ik ooit gehoord heb, maar gezien het feit dat het met een 4-track Tascam Portastudio, met een cassettebandje, is opgenomen valt het allemaal nog best mee. Daar tegenover staat dat het speelplezier ervan af spat en dat het album een eerlijke weergave is van een prachtig optreden. Een prima band achter de toen 62-jarige Fulson, die in goede vorm is, zorgt voor een mooi document. Prima album. (8/10) (Pro Sho Bidness)

Deel: